Dag 30 – Oulu – Koirakivi

Dag 30 – Oulu – Koirakivi

by

Bijtijds kwamen we vanochtend aan bij de Land Rover dealer in Oulu.
De juffrouw die we gisteren aan de telefoon hadden zei dat we meteen door konden rijden naar de werkplaats.
De werkplaats mannen dachten daar echter anders over en dirigeerden ons naar de schade afdeling van het zelfde bedrijf, een stukje verder op het industrie terrein. Daar aangekomen konden we direct de werkplaats binnen rijden en werd er direct aangevangen met het opnemen van de schade.

Ik maakte de beste man er meteen maar even op attent dat er slechts een budget was van 500 euro voor noodreparaties en de auto anders op transport naar NL zou moeten. Nu bleek dat zelfs het schutbord een tik gehad heeft, getuige het feit dat Liz’ deur niet lekker meer sluit. Ook heeft de deur een deuk en is de spiegel aan barrels, het beest heeft een vreemde schuiver gemaakt. Wat wel geraakt was, maar geen krimp gegeven had was het zelf ontworpen A-frame, die net als de Wolf bumper zich van het hele voorval niets aan getrokken heeft.

Afijn, men begon dapper met het fatsoeneren van de rechter wielkast. Met trekstangen, hamers en koevoeten was de klus best vlot gedaan en na controle van de stuurinrichting kregen we een hand en werd ons een goede thuisreis gewenst. ‘no, we don’t charge for helping out’ en dat was dan het bezoek aan de dealer.

De afspraak was dat wij na het bezoek aan de dealer een besluit zouden nemen of we de reis af konden maken of de kortste weg naar huis zouden nemen. Da’s nog een aardig dilemma gebleken. We zijn er nog niet uit, maar rijden ondertussen door richting Helsinki. Ongeacht de beslissing moeten we daar toch heen.
En toen reden we daar, over hoofdwegen, autowegen en zelfs stukjes snelweg. Wat een verschrikking, daar zijn wij duidelijk niet voor gemaakt. Een intermezzo; even een geleend boek terug brengen in Haukivoori bij een echtpaar waar we twee jaar geleden logeerden, Marcel en Sari. Helaas bleken ze er niet meer te wonen, maar nu weer in NL te wonen. Ok, dan gaat het boek weer mee terug.

Een slaapplaats vonden we vlak voor Koirakivi in een motelletje langs de weg. We hebben onze draai nog niet terug gevonden blijkbaar…

3 Responses to "Dag 30 – Oulu – Koirakivi"
 1. Martin en Liz,
  Ik kan me voorstellen dat jullie er even doorheen zitten. Een mooi beest aanrijden en schade aan de auto wil je niet mee maken. Maar als ik zie en lees wat jullie samen durven en doen dan kan zo’n aanrijding eigenlijk geen aanleiding genoeg zijn om de reis af te breken. Jullie kennende gaat dat ook niet gebeuren. De auto kan in NL gerepareerd worden, een ongelukje kan gebeuren en je weet het: soldaten lopen soms een kras op.

  Na een goede nachtrust voelt het vast weer goed. Blijf weg van de snelweg en zoek de greenlanes weer op!

 2. laat jullie mooie reis niet bederven door dit ongelukkie,
  Houd de moed erin!!! [ opdat wij nog mooie verhalen mogen lezen.]

  goede reis verder.

 3. Met argusogen volg ik jullie reis. Geweldig en benijdenswaardig dat jullie die kunnen maken. Plaatsnamen typ ik even in Google Earth om zodoende te kunnen bekijken in welke contreien jullie je bewegen. De fotootjes die erbij staan en sommige Youtube-clipjes geven een idee van hoe de omgeving eruit ziet. Een armzalig substituut, ik weet het…. Ik kijk uit naar de dag dat jullie foto’s en film op je website staan, ik ben er erg benieuwd naar.

  De recepten die je op dag 18 gaf liet ik even vertalen door Google Chrome. Dat bezorgde me toch wel een vrij forse uitwendige secretie (= dat het water je uit de mond loopt). Ziet er heerlijk uit.

  Een hele goeie reis verder!

PageLines