Dag 32 – Oostzee – Dordrecht

Dag 32 – Oostzee – Dordrecht

by

Met de veerboot van Helsinki naar Travemünde varen duurde ongeveer anderhalve dag. Met gezond wantrouwen gingen we gisteren aan boord, wij zijn niet op ons best tussen te veel mensen op een te kleine oppervlakte, zeker niet als we geruime tijd op onszelf aangewezen zijn geweest.

De boot bleek gelukkig slechts de helft van het mogelijk aantal passagiers te vervoeren waardoor het aangenaam rustig aan boord was.
Onze ervaringen met veerboten van onder andere de rederij Colorline waren wat het voedsel aan boord betreft aller belabberdst. Deze Finse rederij waar we nu mee voeren, Finnlines, hanteerde een geheel andere standaard wat dit soort zaken betreft.
Welke maaltijd het ook betrof, uit het uiterst uitgebreide aanbod van de buffettafels was altijd wel iets erg lekkers te vinden, wat niet onbelangrijk is om de reistijd te veraangenamen.
Ook de hutten waren hoewel sober, netjes en schoon. Een internet aansluiting in iedere hut was ook een aangename verrassing. Niet dat je er even een film over kunt downloaden, maar voor email etc is het prima.

De dagdelen tussen de maaltijden in hebben we slapend en tv kijkend doorgebracht, met het idee dat als we goed uitgerust aan het laatste stuk naar huis rijden begonnen, we dat wel makkelijk zouden halen.
Op internet -waar anders- hebben we wel eens gelezen over de onmogelijkheid van het zogeheten ‘voorslapen’. Het schijnt dat je ‘slaapschuld’ wel achteraf in kunt lossen, maar het opbouwen van een slaapreserve, nee. Niets in minder waar, zo hebben wij wederom ervaren.

We begonnen dapper en monter aan de 580 kilometers naar huis nadat we de boot af reden om 20:30 uur, maar de laatste 100 kilometers waren een ware slijtageslag.
Even na 04:00 uur draaiden we dan toch onze straat in om heerlijk in ons eigen bed in een diepe, diepe slaap te vallen…

Weer thuis.

 

4 Responses to "Dag 32 – Oostzee – Dordrecht"
 1. Een plezier om regelmatig jullie blog te lezen, welkom thuis en veel plezier bij het maken van de film. Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar.

  Groet, Paul

 2. Welkom thuis in Dord onder de rook van Moerdijk;-( stom grapje……

  Nou, ik geloof dat ik maar een nieuwe dagbesteding moet zoeken, want de dagelijkse verhalen zullen nu wel weer stoppen.
  Liz, Martin heb genoten van jullie blog. Ben zeer benieuw naar de foto’s en film.

  Tot ziens.

  gr. Eildert

 3. Ook van mij welkom thuis! Het zal er wel stinken… (Moerdijk fikkie)

  Nou maar eens op het gemakkie bekijken wat er precies allemaal aan scheelt.

  Komen jullie nog even kijken in Rilland?

  Gr, Rik

PageLines