PLC programma / software

PLC programma / software

by

De auto is reeds sinds enige tijd uitgevoerd met een Miac PLC. Een PLC (programmable logic controller) is een elektronisch apparaat met een microprocessor dat op basis van de informatie op zijn diverse ingangen, zijn uitgangen aanstuurt. In de industrie worden machines over het algemeen aangestuurd met PLC’s en die zijn daarmee een belangrijk onderdeel in de automatisering.
Het pneumatisch systeem werd met het aanbrengen van de waterpassensor die scheefstand van de auto moet kunnen corrigeren, een stukje complexer. Dit was aanleiding om voor een makkelijk en vrij programmeerbaar systeem te kiezen, wat wij vonden in de Miac PLC.
Waarom de Miac? Elke Miac PLC unit bevat 8 digitale of analoge inputs, 4 relais outputs, 4 motor outputs met snelheidscontrole, 4 lijn LCD display en control keys en belangrijker: de Miac heeft een werkspanning van 12 volt, in tegenstelling tot de meeste industriële PLC’s die 24 volt als werkspanning behoeven.

Het nadeel van een vrij programmeerbare unit is dat het wel heel erg makkelijk is om overal een logische functie aan te koppelen. Inmiddels is het PLC programma dermate uitgebreid geworden dat het opnieuw opgezet moet worden, opschonen van het besturingssysteem zeg maar. Omdat het schrijven van software een vak is waar ik me vroeger wel mee bezig heb gehouden maar er te lang uit ben om een degelijk stuk werk af te leveren, zal er een ervaren programmeur gezocht worden om de software bullet-proof te maken.

2 Responses to "PLC programma / software"
  1. Hoi Martin & Liz,

    Als je nog iemand zoekt voor het programmeren van de plc kan ik je daarbij wel helpen, ik heb de laatste 20 jaar niet anders gedaan.
    Een plc in een defender is weer eens wat anders haha
    Hoor het wel.

    Gr. Ed Burgstad

PageLines