USB hub

USB hub

by

Een auto rijden met veel technologie vergt doorgaans ook veel onderlinge communicatie. Communicatie lijkt hand in hand te gaan met een akelige hoeveelheid kabels die als het om mobiele apparaten niet altijd netjes weg te werken zijn. Veel mobiele apparaten beschikken over een usb aansluiting, voor ons een reden om centraal een usb hub te plaatsen en zodoende met zo min mogelijk en zo kort mogelijke universele kabels te kunnen werken.

De door ons gebruikte usb hub van de firma Sitecom heeft 4 poorten, 3 ervan aan de voorzijde, 1 aan de achterzijde. Dat wil zeggen dat we na inbouw in de cubby box de usb poort van de PLC vast aan kunnen sluiten en de cubby box niet meer open hoeven te maken als er een softwarewijziging geladen moet worden.

Zoals de meeste computer gerelateerde hardware heeft de usb hub een voedingspanning van 5 volt. We demonteerden dus een universele 12 volt – 5 volt converter en soldeerden wat draadjes van printje naar printje.
Zo voorkomen we dat na inbouw een stekkertje los kan trillen en het spul niet meer werkt op het moment dat je het nodig hebt.

Nu de hub toch open lag is ook meteen het ledje van de converter verplaatst naar het frontje van de hub, altijd handig om te zien of iets wel of geen voedingsspanning heeft.
In de kop van de cubby box is een uitsparing gemaakt waar de hub netjes in valt, met rubber dopjes sluiten we de poorten af die niet in gebruik zijn om vuil en oxidatie van de contactjes te weren.

PageLines