Cubby Box 2nd generation.

Cubby Box 2nd generation.

by

Onze vorige cubby box was al weer enige jaren oud. Destijds een erg doordacht ontwerp, maar door de jaren heen zijn er dermate veel verbruikers bij gekomen dat een complete herziening van het systeem gewenst was. Verbruikers, wat hebben die te maken met een cubby box?

De vorige cubby box heeft op de kop een schakelbordje zitten en aan de onderzijde de energieverdeling van het tweede accu systeem.
Dat gaan we sowieso anders doen, dat moet beter toegankelijk worden en ruimer van opzet. Ook zouden we graag de PLC hier een plaats geven, deze zat nog achterin onder de vloer.
Met het plaatsen van de ASS stoelen zijn we iets hoger komen te zitten waardoor we ons elleboog steuntje nu missen. De nieuwe cubby box is dus ook in hoogte aangepast.
Het project is van start gegaan, van tijd tot tijd zullen we hier foto’s plaatsen.

 

 


Update 16 februari 2011.
Inmiddels zijn we al geruime tijd met het ontwerp aan het stoeien geweest en de nodige wijzigingen aangebracht. Op een gegeven moment moet je echter maar gewoon aan de slag gaan en de overige ‘fine tuning’ gaande weg aan brengen.
De lijst van componenten die een plaats moeten vinden in de cubby box is redelijk tot rust gekomen waardoor we in staat waren om de definitieve afmetingen te kunnen bepalen:

Het moge duidelijk zijn dat het formaat van de cubby box royaal zal zijn en de beschikbare ruimte efficiënt benut zal moeten worden zonder afbreuk te doen aan het ontwerp en toegankelijkheid, zowel qua bediening als onderhoud.

Update 10 april 2011.
Met gepaste trots hebben we na een week kabels uit de auto verwijderen en opnieuw multicords trekken en andere voorbereidende werkzaamheden de cubby box dan toch eindelijk op z’n plek vast kunnen schroeven.
De hardware is volledig en naar tevredenheid afgerond. De benodigde software voor de PLC zal herschreven worden door Ed, tot die tijd is het bestaande PLC programma van een paar aanpassingen voorzien en weer geladen.
De voortgang in beeld gebracht:

Een volledig fotoverslag van de bouw van dit eigen ontwerp hebben wij geupload op Flickr.

9 Responses to "Cubby Box 2nd generation."
 1. WOW! Te gekke website! Ik krijg helemaal de kriebels!

  Binnenkort zal onze Td5 geimporteerd worden, en dan moet ik de dame nog voor de vakantie preppen.
  Hier vind ik zeker veel ideeen (clutch pedal assist – eenvoudig en dus geniaal!), voordat we (met 3 kids) op vakantie gaan weet ik nog een aantal dingen om op te pakken. In ieder geval leuk om te doen.

  Groet en dank,
  Wim & Jolanda

 2. Hallo,

  met uiterste verbazing kijk ik naar deze website die ik pas recentelijk onder ogen heb gekregen,
  heel mooie mods en projecten staan hier op…

  ik heb een vrag over de cubbybox versie 2,
  welke diode klemmen hebben jullie gebruikt? 1 foto staan ze heel erg goed zichtbaar op,
  de klemmen met de 2 dioden om signalen/voedingen bij elkaar in te koppelen!
  maar ik zou graag weten welke dat is aangezien ik zelf bezig ben/ga met een defender project, wat een beetje lijkt op dat van jullie!

  met vriendelijke groeten, en veel succes met alles

  Jos Marx

 3. Hoi Martin en Liz,
  Wat een waanzinninge dingen hebben jullie allemaal uitgevoerd! Bizar gewoon.
  Als ik morgen ergens lees dat jullie auto over de zeebodem kan rijden geloof ik het meteen!
  Mijn complimenten voor jullie site. Erg duidelijk en volledig!
  Groeten,
  Jelle en Jolanda

 4. Hoi Tjerk,

  Bedankt voor het compliment, leuk te horen dat we een bron van inspiratie kunnen zijn voor je.
  Tip die we je nog mee kunnen geven is eerst een model te maken van karton, al is het maar ruwweg om de ideale hoogte te kunnen bepalen.

  Het stikwerk heeft Liz op een industrie naaimachine gedaan. Eerst alle panelen knippen, binnenste buiten aan elkaar naaien , de zomen plat strijken en dan over het hout heen trekken. De schuimlaag hebben we met spuitlijm (uit een spuitbus dus) eerst vast gezet, dan verschuift het niet.

  Succes met je project!

 5. Waanzinnig! Werkelijk waar prachtig! Voor mij de doorslag om ook zelf een cubbybox te maken, maar hier zal ik inderdaad ook ruim de tijd voor nemen om een goed, degelijk en doordacht ontwerp te fabrieken.

  Kleine vraag: Jullie hebben de box als volgt gelaagd: multiplex – foam – kunstleer. Hoe hebben jullie de hoeken zo netjes gestikt?

 6. Martin en Liz jullie zijn jezelf weer helemaal te buiten gegaan wanner ga je ze in productie nemen?
  Er is weer goed over nagedacht (zoals gewoonlijk)

 7. Zeer inspirerend projectje die nieuwe cubbybox… ben zeer benieuwd naar het resultaat.
  Trouwens zeer interresante website en die Defender van jullie is zo stilaan een ‘levenswerk’ aan’t worden als ik dit zo allemaal lees!!!
  Knap werk!!

  Groeten

  Wouter

PageLines