Pioneer AppRadio

Als fervent iPhone gebruikers zijn wij uiteraard sinds tijden zoekende naar een vloeiende integratie van onze iPhone in onze Defender.
Nauwlettend hebben we de ontwikkelingen gade geslagen van diverse fabrikanten en ontwikkelteams. Het wachten is beloond door de firma Pioneer die als eerste met een geweldig antwoord op onze vraag gekomen is: De SPH-DA01, AppRadio voor iPhone 4 met Multi-Touch scherm, AM/FM Tuner en Bluetooth.


De AppRadio is een 2-DIN apparaat dat is ontworpen voor je iPhone 4. Sluit de iPhone 4 aan en je kunt via het 6.1” WVGA (15.5 cm) multi-touch scherm eenvoudig genieten van:

 • Een selectie apps op een groot touchscreen
 • GPS voor verbeterde ontvangst
 • Muziek, podcasts etc. door de speakers van de auto
 • Video’s en beeld van de achteruitrijcamera
 • Toegang tot Google Maps, agenda, foto’s en al je contacten. De mogelijkheid om direct te bellen via Bluetooth
 • AppRadio laadt de iPhone 4 tijdens gebruik

Meer foto’s van de Pioneer website

Advanced App mode
Met Advanced App Mode heb je de mogelijkheid om apps op je iPhone 4 rechtstreeks vanaf het touchscreen te bedienen.
De AppRadio app is een gratis app die je toegang geeft tot standaard iPhone apps als: Agenda, Contacten, Maps, Fotos en meer.

Een 2-DIN apparaat in een Defender, past dat dan?
Welja. We zouden uiteraard een Mudstuff console kunnen kopen waar we vrij eenvoudig een dubbel DIN gat in kunnen zagen, maar dat zou de compositie van het dashboard verstoren. Onze Land Rover dealer Knook in Breda had nog een prima gebruikt midden console frame liggen waar wij binnenkort dus weer onze glasvezel en epoxy kunsten op uit gaan voeren. Zodoende blijft de uitstraling van het dashboard het zelfde en beschikken we toch over de inbouwruimte die wij nodig hebben voor deze nieuwe aanwinst.

Update 11 juli 2011:
Afgelopen week zijn we aan de slag gegaan met het verbouwen van het originele Land Rover midden console. (artikelnummer FWJ000110PMA, moulding-centre console switch pack) Omdat dit kunststof dashboard deel gemaakt is van ABS konden we niet met ons geliefde epoxy aan de gang. De kunststoffen zijn te afwijkend om feilloos samen te kunnen voegen. Onze keuze is gevallen op polystyrol plaatmateriaal waarmee we in gestapelde lagen een passend frame gemaakt hebben voor het door Pioneer meegeleverde inbouwraam.

De naden aan de oppervlakte hebben we op weten te vullen met acryl, wat na uitharding erg netjes vlak te schuren is. Vervolgens kon het geheel voorbereid worden voor het spuitwerk. Zeker in geval van kunststoffen zoals ABS is een goede voorbereiding noodzakelijk, wij gebruiken in dit soort gevallen een kunststofprimer van Motip.
Na drie lagen zwart zijdeglans (ook weer Motip) hebben we de structuur weer terug gebracht door met een spuitbus mat-zwart van ongeveer 75 cm afstand te nevelen. De kunst is om zo weinig verf op te brengen dat het niet uit kan vloeien. Door dit een aantal malen te herhalen ontstaat een oppervlakte structuur die gelijk is aan het origineel.

4 Responses to "Pioneer AppRadio"
 1. Beste heer,

  Ik heb de site bekeken waarbij je een radio-paneel aanpast voor dubbel-din,tbv Landrover Defender.
  Ziet er professioneel uit!
  Zou je zo’n paneel voor mij ook willen aanpassen en wat zijn de kosten hiervoor?

  Groet Herman Hoogstad

 2. We zullen spoedig onze bevindingen uitgebreid uit de doeken doen Wim.
  Vooralsnog lijkt het er op dat niet iedere willekeurige app op het scherm te zien is, mail en safari is ons nog niet gelukt.
  (maar ja, we zijn dan ook meer met het inbouwen bezig dan met het apparaat zelf.)

 3. Ik ben benieuwd naar de functionaliteit van de advanced app mode.
  Welke extra apps zijn benaderbaar? Kan ik bijv bij mail en/ of safari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.