Dino Sportstuur

Dino Sportstuur

by

Uiterst kenmerkend voor een Defender is toch wel het oversize stuur met opmerkelijke bult in het midden. Voor de bestuurder uit het land van herkomst van de auto zal dit geen punt zijn, maar voor een redelijk uit de kluiten gewassen Hollandse vent is het wat schipperen met de beschikbare ruimte.
Na installatie van een stoelverhoging en in een later stadium het plaatsen van de ASS stoelen bleek het noodzakelijk om een kleiner stuur te monteren.
Onze keuze is gevallen op het Type 10, 360 mm Formel stuur van Dino.

Het stuur laat zich uitermate gemakkelijk monteren, het selecteren van de juiste naaf is echter een klusje dat je beter niet ‘uit de boeken’ doet. Gebleken is dat Land Rover niet erg consequent is geweest en diverse diameters stuurpennen gebruikt. Eerst het oude stuur verwijderen en even nameten is dus het devies voor je gaat bestellen.
De naaf die wij toegepast hebben is een iets hoger model dan standaard waardoor het stuur in een erg prettige positie komt te staan.

 

PageLines