Bustent Vaude Drive Van

Vaude Drive Van bustent

Bustent Vaude Drive Van

by

Met de Land Rover er op uit en kamperen zijn voor ons zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu hebben wij het ons ook wel makkelijk gemaakt, we hebben immers een mogelijkheid gecreëerd om achterin onze 110 een vorstelijk bed te kunnen opmaken.
Gezien de jaargetijden waarin wij het liefst er op uit trekken, bestond de behoefte aan meer leefruimte en extra beschutting. Liggend aan- en uitkleden is nu eenmaal niet het meest praktisch en ook het koken en nuttigen van de avondmaaltijd doen we liever niet terwijl de sneeuw zachtjes op ons neer daalt.

De aanvankelijk geteste luifel voldeed absoluut niet, dat is slechts leuk voor de zomer maar in andere jaargetijden heb je er bijster weinig aan. Zwaardere luifels met inritsbare zijwanden vereisen altijd een roofrack om het gevaarte aan te kunnen monteren, dat was voor ons dus ook geen optie. Het antwoord vonden wij in het fenomeen ‘Bustent’. Een vrij staande tent die hoog genoeg is en waarbij een zijde volledig te openen is zodat de zijkant of kont van de auto goed aansluit. Nu zijn bustenten er in vele soorten en maten, dus hebben we een selectielijst gemaakt. Onze criteria waren:

 1. Snel op te zetten
 2. Stormvast
 3. Enkeldoeks
 4. Acceptabel gewicht
 5. Wintervast

Deze criteria hebben wij terug gevonden in de bustenten van Vaude waarvan onze keuze is gevallen op de ‘Vaude Drive Van’.

Merk en type bustent: Vaude Drive Van
Hoogte regengoot: 165 tot 210 cm.
Breedte en diepte: 220/335/205 x 350 cm.
Gewicht: 7.2 kg. inclusief frame
Tentdoek en frame: Polyester en aluminium frame
Bijzonderheden: De bustent is geheel afsluitbaar. Ventilatie in de zijwanden. Stahoogte 225 cm. Afm. bussluis max 170 x 210 cm.
De ‘Drive Van’ bustent hebben wij sinds 2008 in gebruik en wie onze reisverslagen gelezen heeft weet dat het gebruik intensief te noemen is. De tent voorziet goed in de behoefte en is supersnel op te zetten en af te breken.

Opmerkelijk is dat de weersomstandigheden tijdens het opzetten weinig invloed hebben omdat de tent pas tijdens de laatste handelingen overeind komt. Hierdoor is zelfs in stormachtig weer de drempel laag om toch de tent even op te zetten. Een ander groot voordeel van deze tent is de keuze vrijheid van toepassing.
Vaude heeft er voor gekozen om het grondzeil niet te integreren in de tent. Er is een los grondzeil leverbaar, wij hebben het echter na eenmalig gebruik achterwege gelaten. Het heeft in ons toepassingsgebied nauwelijks meerwaarde. Vaude heeft ook een apart in te hangen binnentent gemaakt die als slaapcabine gebruikt kan worden. Hiermee hebben wij geen ervaring. De prijs-kwaliteit verhouding is zonder meer goed te noemen.

Wij kenden producten van Vaude al vanuit een bergsport verleden en gelukkig heeft Vaude na wat kostenbesparende bokkensprongen de kwaliteit nu weer hoog in het vaandel.

Dat Vaude achter haar producten staat is ons wel heel goed duidelijk geworden. Na drie jaar gebruik bemerkten wij wat gebruikssporen in het tentdoek.

Na overleg met de eigenaar van “Voortenten Specialist De Voortgang” waar wij de tent gekocht hadden, is de tent voor review naar Vaude verzonden. Na korte tijd heeft Vaude ons laten weten bereid te zijn de tent te vervangen voor het nieuwere en verbeterde type. Onze bijdrage zou slechts een 75 euro aan afschrijving bedragen die wij graag voldaan hebben. Erg nette service van Vaude en bijzonder prettige bemiddeling door de eigenaar van ‘De Voortgang’ te Barendrecht.

3 Responses to "Bustent Vaude Drive Van"
 1. is het niet lastig met de opening onder de achterbalk van de auto? of hebben jullie daarvoor iets gemaakt?
  er zijn achtertenten zoals zoals de kampa tailgater ,die sluit mooi aan rond de auto.
  de vaudee ziet er stevig uit, kwaliteit, en is een mooie grote maat.

 2. Hallo, wij hebben inmiddels een Vaude Van versleten en zijn over gestapt op de Vaude Wing. Deze bevalt goed maar na aanschaf hebben we wel een paar wijzigingen/aanpassingen gedaan om de tent stabieler te krijgen. Zo hebben we de grondverf verlengd zodat de tent breder staat. Dit heeft als nadeel dat er nu wat water op het dak blijft liggen bij een regenbui. Verder een raam geplaatst aan de voorkant want het was een erg opgesloten beleving bij een regenbui. Zo blijft er altijd wel wat om het optimaal te krijgen. Groetjes Marcel

 3. bericht gelezen en zijn met jullie blij dat er een nieuwe tent van Vaude is gekomen.
  Wij staan intussen op plaats M36 met de voortent compleet ingericht op caravaning
  LA MANGA in Spanje. Lieve groeten van Paula en Pa

PageLines