Abroadband Mifi – worldwide WiFi hotspot

Abroadband Mifi – worldwide WiFi hotspot

by

We weten allemaal dat mobiel internet in het buitenland erg duur is. Operators durven zonder te blikken of te blozen tot € 10,00 per Megabyte aan gebakken lucht te rekenen. Er zijn natuurlijk mooie alternatieven, zoals Fon, of gratis internetten bij een of andere fastfoodketen. Het nadeel daarvan is dat je vaak op zoek moet naar zo’n hotspot. Je kunt meestal niet vanaf je vakantieplek genieten van die services. Als er een WiFi in de buurt is gebruiken we onze Alfa Network AWUS036H kit, maar op de mooiste kampeerplekken is dat nu eenmaal niet te vinden.
Een ander alternatief is ter plaatse een lokale pre-paid data SIM aanschaffen in een telefoonwinkel. Maar ja, dan moet je ook daar weer naar op zoek, ieder land waar je door reist weer. Vaak rekenen die pre-paid systemen een vast bedrag voor een hele dag internetten. Momenteel ligt dat bedrag meestal rond de € 2,00 per dag voor maximaal 100Mb. Maar wat nu als je elke dag snel even je mail wilt checken en het nieuws wilt lezen? Dan kost een vakantie van 3 weken in het buitenland al snel zo’n € 50,00 aan internetkosten.

Daar heeft de Oostenrijkse A1 Telekom dochter Abroadband wat op gevonden. In heel Europa, Noord America, Australië, Nieuw Zeeland en nog een aantal bestemmingen internetten voor een vast post-paid tarief van € 0,59 per Mb. Verbruik je weinig, dan betaal je dus weinig. Verbruik je veel, dan mag je natuurlijk nog een hoge rekening verwachten, maar dat mag je bij alle aanbieders (behalve bij de lokale Wifi oplossingen natuurlijk).
De Abroadband oplossing is niet altijd de voordeligste oplossing. Maar gemiddeld is het een betaalbare laagdrempelige oplossing voor kleinverbruikers. Je hoeft geen moeite te doen om in den vreemde Wifi hotspots te zoeken, of om in een vreemde taal de beste data deal af te sluiten in een telefoonwinkel die je eerst hebt moeten opzoeken.

Abroadband heeft drie producten: Alleen een SIM kaart, een USB modem of een 3G MiFi router waarmee tot 8 verschillende gebruikers van de internet connectie gebruik kunnen maken.
Wij kozen de router zodat zowel de laptop, iPhone en iPad over internet kunnen beschikken. Zo is onze Defender dus een rijdend hotspot geworden…

Technical Details

  • HSDPA/HSUPA/UMTS 850/1900/2100 MHz
  • GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
  • HSDPA Downlink 21 Mbps, Uplink 5.76 Mbps
  • 802.11b/g compatible with any Wi-Fi enabled device
  • Compact size 99.7 x 54 x 14.9 mm
  • Weight 65g1500mAh battery gives up to 4 hours use, 100 hours standby time
PageLines