Voorbereiding: Bandenkeuze

Voorbereiding: Bandenkeuze

by

Wij stemmen altijd graag onze banden keuze af op wat we gaan doen of het meest maatgevende element waarmee we te maken denken te gaan krijgen.

Duiken we de modder in, gaan er modderbanden onder. Verwachten we geen al te buitenissig terrein of moet er veel op de verharde weg gereden worden, komen er All Terrain banden onder. Tijdens winterreizen zitten er altijd de Nokians onder.

Deze reis echter is voor ons een twijfel geval geweest. Naar Spanje, binnenland en de bergen in, je zou verwachten dat de AT’s er onder zouden komen. Nu kan het in de Pyreneeën aardig sneeuwen en ook de Sierra Nevada is een gebied dat bekend staat als wintersport gebied. Daarbij hebben we ook nog geen idee hoe de terugreis gaat verlopen, komen we wellicht in enthousiast winterse taferelen terecht?
De keuze is gevallen op de Nokian winterbanden. Ze hebben zichzelf tijdens vorige winterreizen wel bewezen als een band die tot heel wat in staat is en voor menig AT niet onder doet in het terrein. De zachte Finse banden zullen waarschijnlijk harder slijten, maar aangezien er volgend jaar een nieuwe set op de planning staat nemen we deze slijtage voor lief.

Met Nokian naar Spanje klinkt merkwaardig, maar op de eerste besneeuwde bergpas zijn we dat vast helemaal vergeten.

PageLines