Voorbereiding: globale route door Frankrijk en Spanje

Voorbereiding: globale route door Frankrijk en Spanje

by

De globale route; heenweg licht groen, terugweg donker groen.
De globale route; heenweg licht groen, terugweg donker groen.

2011 is wat betreft reizen een mager jaar voor ons. Niet alleen de frequente bezoekers van onze website, maar ook wijzelf zijn toch redelijk gewend geraakt aan regelmatige reizen en vakanties. Dat is er eigenlijk maar een te verwijten; mij. (Martin)
Na bijna een jaar lang door diverse specialisten binnenste buiten gekeerd te zijn en nog geen afdoende diagnose, antwoord of oplossing te hebben gevonden zijn we het meer dan zat en gaan op pad! Dit keer geen winterreis die doorspekt is met extremen, althans niet met voorbedachte rade.
Wat we gaan doen is wederom kerst vieren bij familie, echter deze keer niet op de Noordkaap maar 180 graden de andere kant op; we brengen de kerstdagen door met de ‘Grijs en op reis reisbloggers Paula en Maarten’ die aan het overwinteren zijn in La Manga, Spanje.
Uiteraard maken we het wel een beetje interessant door niet de meest voor de hand liggende weg te kiezen, de route zal ons via België en Luxemburg door Frankrijk voeren waar we een paar fraaie greenlane routes op het oog hebben.

Eenmaal in het zuiden van Frankrijk aangekomen duiken we de oostelijke Pyreneeën in om er vervolgens aan de westkant weer uit te komen. Dwars door de binnenlanden van Spanje voert de reis ons naar de Sierra Nevada die we oostwaarts willen doorkruisen. Als het goed is is het vanaf daar nog maar een klein stukje en als alles volgens de globale planning verloopt zijn we precies op tijd om met kerstgezang in La Manga onthaald te worden.
De terugreis zal een ietwat ander karakter krijgen en hoewel ook deze doorspekt zal zijn met greenlanes, zullen hier enige bezoeken aan wijnhuizen de intrede gaan doen. We zijn nieuwsgierig wat de beladen Defender zal wegen bij thuiskomst…

One Response to "Voorbereiding: globale route door Frankrijk en Spanje"
  1. Hey Martin en Liz!!

    Wat een leuk en verrassend plan. En verstandig dat jullie ‘kou-fanaten’ ervoor kiezen niet in de zomer naar Spanje te gaan maar dit in de winter doen. Veel plezier!

    groetjes,

    Andrea en Jeroen (vanuit een koud maar zonnig Tel Aviv)

PageLines