Dag 1 – Dordrecht – Saint Nabord

Dag 1 – Dordrecht – Saint Nabord

by

De eerste dag zit er op.

Vanochtend bleek de vakantiestemming er goed in te zitten. We waren zo relaxed dat het er maar niet van kwam om op pad te gaan. Eerst nog even dit, even dat, koffie en oja, nog even zus en zo…

De doelstelling om tegen een uur of tien weg te rijden werd bijgesteld naar elf uur en een beetje. De globale route ging ook meteen overboord omdat we nog even de video camera’s van de LRCH weg moesten brengen zodat de andere videoteamleden niet met lege handen staan tijdens de kerstrit.
Uiteindelijk dan toch op weg, in een lekker tempo zagen we Maastricht en Luik aan ons voorbij schieten. Eenmaal in Luxemburg even nog wat laatste boodschappen gedaan, echt Luxemburgs brood gehaald. Niet dat dat nou zo speciaal is, maar dat koop je in Dordt niet he.

En tja, vruchten plukken. De wrange vruchten van ons getreuzel van vanochtend, want eenmaal tegen de Franse grens aan kwamen we daar toch in een naargeestige avondspits terecht, daar kunnen ze bij Utrecht nog wat van leren. Wel fijn dat de natte sneeuw die gestaag viel het geheel toch een winterreis gevoel gaf.
Via Metz en Nancy kwamen we in Épinal uit waar het lang verwachte bord escargots gereed stond in een quasi boerenschuur van La Pataterie.
Erg confronterend. Niet zozeer de escargots, die waren heerlijk, maar we kwamen er toch wel heel snel achter dat ons flinterdunne laagje kennis van de Franse taal toch wel heel erg aan het roesten is. En uit gemak in een restaurant overal maar ‘Oui’ op zeggen geeft dan wel een fijne volle tafel, maar je leert er niet echt iets van.

In het aardedonker aangekomen in het gebied waar we morgen onze eerste route willen rijden zagen we bij Saint Nabord een F1 motel liggen. Door vermoeidheid gedreven daar dus maar neer geploft voor de nacht, morgen bij daglicht eens zien in wat voor omgeving we zitten.

2 Responses to "Dag 1 – Dordrecht – Saint Nabord"
 1. Hallo Liz en Martin,

  Ook al laat internet in de caravan ons weer in de steek, we vinden toch wel een manier om jullie kapriolen te volgen! Geniet van de reis, de winterse weersomstandigheden en het heerlijke eten, want wie weet wat jullie nog te wachten staat!!
  Lieve groet,
  Papa en Paula

 2. Hi Liz en Martin,

  Heel veel plezier en geniet er van! Jullie hebben het meer dan verdiend!
  Zijn de escargots blijven zitten?

  Groet, Jeroen

PageLines