Dag 11 – Pamplona – Zarautz

Dag 11 – Pamplona – Zarautz

by

Gran Camping Zarautz is onze thuishaven voor deze nacht. Vannacht is er een storm op til en alle schepen lopen binnen onder bezielende begeleiding van de vuurtorens van Zarautz.

Wij zijn daar ook, op een ferme steenworp afstand van de bulderende oceaan. Jazeker, we hebben -hetzij met gebruikmaking van een stuk asfalt- de Atlantische kust bereikt en zijn ons aan het opmaken voor het volgende deel van de reis.

Ik moet zeggen dat wij erg onder de indruk zijn van de provincie Navarra. Greenlane mogelijkheden zijn er volop, vandaag hebben we die ook behoorlijk benut. Vanaf de vorige camping hebben we eerst een stuk bergweg gereden tot we bij de route aan kwamen die Liz gisterenavond als wel interessant aangemerkt had. Jazeker, wel interessant…
Man, wat was ik blij dat we een locker in de achteras hebben zitten, we kwamen al snel op een bergopgaand pad uit dat door de milde bui van gisteren een schaatsbaangeworden was à la het Franse offroad terrein van het pinksterweekend. Voor wat extra vermaak waren er ook nog diepe scheuren en watergeulen in de route te bespeuren waardoor we soms flink slagzij maakten.
Edoch, we zijn boven gekomen en hebben om het te vieren heerlijk staan lunchen te midden van de inmiddels werkeloze jagers. Ja sorry hoor mannen, voor deze klim was even iets meer gas nodig dan we normaal graag gebruiken.

De afdaling was wat je ervan zult verwachten en meer. Sommige stukken van de route lagen vol boomblaadjes op modder, geen ideale combinatie als je denkt; kom, laat ik eens wat bij remmen.
Laat dat nu net op een stuk zijn geweest waar we in 2 laag ons naar beneden lieten zakken…
Als er niet een redelijke aarden wal aan de zijkant gezeten had, had ik het denk ik niet gedaan.

Even verderop werd het pad beter, gruis en grit waar we meer grip op hadden. Erg vermakelijk waren de haarspeldbochten. Ik kan me zo voorstellen dat deze niet op tekening gestaan hebben toen men dit pad aanlegde, maar vouwen in de tekening aangezien heeft voor bochten. Bizar, maar heel erg leuk.

Wat ook wel erg leuk was om te doen was het stukje offroaden vandaag. We hadden weer eens een pad uitgezocht dat hoogstwaarschijnlijk voor het laatst is gebruikt door opstandige Basken. Op een gegeven moment was het pad dan ook niet meer terug te vinden en moesten we of terug of zelf onze route maken, de berghelling af. Volgens de kaart waren we niet gek ver van een ander pad af, dus zijn we eerst lopend de helling gaan verkennen.
Liz vond de beste optie en terwijl zij opeens een sterke aandrang had om buiten de auto te gaan staan filmen liet ik de auto de helling af zakken. Ik moet zeggen, dit soort momenten zijn als het goed gaat, onbetaalbaar. Als het mis gaat trouwens ook, maar dan letterlijk.

Na deze avonturen werd het hoog tijd om San Sebastian op te gaan zoeken, we wilden er graag wat van zien bij daglicht. De oceaan trok als een magneet, het rijden van Middellandse zee tot Atlantische oceaan was tenslotte een van de doelen die wij ons gesteld hadden. Gaaf gezicht, die enorme golven die op de kust beuken…
Na een rondje door de oude stad zijn we verder getrokken en zijn aangekomen in Zarautz. Nog steeds aan de kust dus, met de huidige storm die op til is willen wij dit schouwspel niet missen…

One Response to "Dag 11 – Pamplona – Zarautz"
  1. laat de storm maar waar jullie nu zitten achter, want daar hebben wij geen behoefte aan. Wamt wij genieten nog steeds van
    heerlijk zonnig weer hier in La Manga. Dus als jullie beter weer willen hebben………..
    Lieve groeten Paula en Pa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines