Dag 21 – La Manga

Dag 21 – La Manga

by

Eerste kerstdag, de zon breekt door en laat het kwik langzaam stijgen.

Het voelt vreemd aan, kerst in deze omgeving, het is onwennig. Maar dan komt er een vlaag van kerstgevoel over de camping, genode gasten komen met tuinstoelen en tafels aan, diverse stapels met voorraadbakjes worden geopend en deksels op pannetjes met Spaans konijn op Limburgse wijze bereid staan zacht te rammelen.
Liz heeft een collectie kerstliederen op de iPad gestart en weldra zit de voortent van Paula en mijn vader vol met vakkundig geschikte vrienden. Het past precies zolang iedereen blijft zitten.

De borden en glazen worden gevuld, mijn vader doet een van zijn fameuze voordrachten en ik aanschouw het geheel eens vanaf het hoofd van de tafel. Het is ongedwongen gezellig, het geroezemoes en gekeuvel gaat onafgebroken door, af en toe een flits van een fototoestel gevolgd door gelach. Waarachtig, ik voel een huiselijke kerstsfeer te midden van een gezelschap waarvan ik de meeste eergisteren pas het eerst de hand schudde.
Nieuwsgierig is men naar onze avonturen, we vertellen een medley van fraaiste momenten en horen de reis-escapades van de anderen aan.

En zo beleven we samen met overwinteraars in La Manga een kerstfeest waarvan we niet hadden verwacht dat de kerststemming er zo goed in zou zitten. En ik moet zeggen, daar zijn we best dankbaar voor.

De dag sluiten we af met tapas en Charles Dickens’ A christmas carol en terwijl de 10 procent regenkans van vandaag zachtjes op het tentdoek tikt denk ik aan kleine Tim’s woorden;

And a merry christmas, for every one of us.

PageLines