Dag 22 – La Manga – Cartagena – La Manga

Dag 22 – La Manga – Cartagena – La Manga

by

Vandaag zouden we even naar het naburige stadje Cartagena rijden, even nog wat inkopen doen en een beetje rond kijken. Het bleek een leuke en interessante dag te worden.
Na de eerste inkopen bij een van de reusachtige winkelcentra die in Spanje heel gewoon zijn, zijn we op zoek gegaan naar Stuka, een modelbouw winkel.

Het geval wil dat modelbouw een van mijn liefhebberijen is en met name slotracing heeft mij jaren weten te beroven van enige vrije tijd. Hoewel ik geen tijd meer heb voor competitie blijft het mijn interesse houden en aangezien de bekende merken Scalectrix, SCX en Ninco van Spaanse makelij zijn, zat een bezoek aan een dergelijke winkel er natuurlijk wel in.
Een uurtje later lieten we een zeer tevreden winkelier achter en kan ik weer vier rally wagens aan het arsenaal toevoegen.

Na nog wat gewinkel zijn we naar het haven gebied gereden van Cartagena. Vooral de olie en gas terminals zijn enorm aan het uitbreiden en gedreven door beroepsdeformatie moet ik dat soort dingen dan toch altijd even zien. Met dat we langs en door de terminals aan het rijden zijn valt ons oog op delen van de ruïnes van de oude vestingen, Cartagena is tevens een marine stad namelijk waar de onderzeeërs van Spanje gestationeerd zijn.
Laat nu net een prachtig keien paadje de berg op lopen richting de ruïnes… Het duurde dus niet lang of de Defender kon toch nog aan het werk vandaag en na enige tijd stonden we boven van het uitzicht over de marinehaven en olieterminals te genieten.

De weg terug werd de zelfde weg als we gekomen waren, we wisten best dat we op militair terrein waren en dan is met stille trom geen gekke manier om te vertrekken.
Het vervolg van onze rit werd een poging de restanten van El Gorguel te bezoeken, maar daarvan is alleen het bordje nog te vinden dat je het dorpje verlaat.
Zo hier en daar is er nog een restantje in de vorm van een ruïne van een huis of bedrijf te vinden, maar het bergdorpje is zo goed als geheel van de aardbodem verdwenen. Het inwoner aantal staat momenteel op 3 en het zal niet lang meer duren tot de bulldozers de finale komen inzetten en het grondgebied geschikt maken voor nog een raffinaderij.

Heel schril is het contrast met een dorp verderop waar een enorm luxe resort is gebouwd met tal van golfbanen etcetera. Afijn, voor ons was het wel genoeg aan indrukken van de omgeving voor vandaag, dus zijn we terug gereden naar de camping om ons te buigen over de internetperikelen die het houden van een weblog met zich mee brengt. En ja, dan is een avond ook zo voorbij.

Morgen een laatste uitstap in deze regio, daarna trekken we weer verder naar het noorden.
Het begint weer tijd te worden om weer eens wat berg en bos op te zoeken!

PageLines