Dag 27 – Villafranca – Pamplona

Dag 27 – Villafranca – Pamplona

by

Dat was nog eens een geweldige afsluiting van het jaar vandaag…

Direct vanaf de camping zijn we naar het noordelijke deel van de Bardenas Reales gereden. Ik bespeurde bij ons beiden een wat voorzichtige afwachtende houding, gisteren waren de verwachtingen hoger gespannen dan de omgeving waar kon maken.
Nou, dat is vandaag meer dan goed gekomen want binnen de kortste keren hadden we de aaahhh en ooohhh momenten al te pakken en dat is zo gebleven tot we het natuurpark verlieten.

Wat het grote verschil was tussen gisteren en vandaag? Gisteren reden we op een enorm rotsplateau. Het was werkelijk reusachtig, waardoor het mede door de rijkelijk vertegenwoordigde akkerbouw aldaar toch wel heel sterk aan het polderlandschap in NL deed denken. Dat is mooi, maar niet als je rotswanden verwacht.
Vandaag reden we tussen de kleinere rotsen door, wat veel spectaculairder is, alleen al vanwege het feit dat je dan ook daadwerkelijk wat ziet!

Het rijden op de gravelwegen door het natuurpark was dermate leuk dat de tijd om vloog. Even na de lunch besloten we dan ook het park te verlaten en vandaag wat vroeger naar onderdak te gaan zoeken, het was tenslotte oudejaarsdag. Om wat meer trefkans te hebben zijn we naar de dichtstbijzijndste stad gereden en meteen het kruispunt van deze reis; Pamplona. Vorige keer waren we hier op een camping, voor de gelegenheid sliepen we vannacht in een fraai hotel nabij de oude binnenstad.

En daar vieren wij vanavond onze jaarwisseling, wij wensen alle lezers en bezoekers van ons reisblog alvast een heel erg goed 2012!

One Response to "Dag 27 – Villafranca – Pamplona"
PageLines