Dag 4 – Chamousset – Vinsobres

Dag 4 – Chamousset – Vinsobres

by

Wat een schatten van mensen in het hotel ‘Chez Christin’, om klokke acht stond een prima ontbijt voor ons gereed met een keur aan kazen, warm stokbrood en lekkere koffie.
Ik weet het, het is slechts hun werk maar je merkt het als eigenaren of hun personeel er voor de centen staan of dat ze tevens begaan zijn met het welzijn van de gasten. Deze mensen zijn dat laatste zonder twijfel. Ons werd dan ook nog snel voor we weg reden twee halve liters koffie toe gestopt, het zijn zo van die kleine dingen waardoor je graag nog eens terug komt.

Wel jammer dat ik ben vergeten te vragen of ze wel echt Frans waren, nu ben ik wat onzeker over het bijstellen van mijn beeld van de Franse bevolking.
Afijn, gewapend met twee mokken overheerlijke koffie op pad dus in de potdichte mist.
De eerste de beste pas -boven bij Prapoutel- die we reden bleek bizar glad door opvriezing of ijzel, maar boven kwamen we. Wel om een afzetting te vinden met de mededeling dat de werkzaamheden in 2012 gereed zouden zijn. Dat wil dus zeggen dat deze fraaie onverharde pas van ieders lijstje kan, over een paar maanden is het allemaal asfalt. Zonde…

We vervolgden onze weg over de heerlijk rijdende D280 tot we voorbij Grenoble waren. Van daar maakte Liz van alle vindbare verbindingsweggetjes tussen de bergdorpjes in een erg plezierige route met soms wel erg krappe doorgangen tussen boerderijen door. Zo ging het richting Gap en Orange. Na Gap kwamen we opeens in een heel andere omgeving. Bodem rotsachtig, begroeiing mediterraans, geërodeerde rotsformaties… Nieuw terrein, nieuwe kansen en nog in de zon ook!
Even na Montclus vonden we een geweldig rotspad met haarspeldjes voor kleine meisjes. De Defender stak dan zo af en toe wel z’n neus over de rand, maar het ging. De vreugde was van korte duur, ook hier weer na nog geen kilometer het welbekende bord. De afdaling was ook leuk.
We zijn verder gereden richting Orange tot we bij Vinsobres een camping vonden die wel open was. We kijken morgen bij daglicht wel eens rond waar we eigenlijk terecht gekomen zijn, vlak voor we hier aan kwamen viel de duisternis plotsklaps in en was er geen hand voor ogen meer te zien. Het zal best een reusachtige camping zijn aangezien we bij de receptie een kaart mee kregen met ingetekende route.
Precies, we hebben er ons niet aan gehouden.

One Response to "Dag 4 – Chamousset – Vinsobres"
PageLines