Dag 6 – Villeneuve-lès-Béziers (F) – Roses (E)

Dag 6 – Villeneuve-lès-Béziers (F) – Roses (E)

by

We zijn lekker bijtijds vertrokken vandaag, even na achten stonden we gereed voor vertrek. Een korte stop bij de Super-U voor een overheerlijk kopje koffie en we lieten Villeneuve-lès-Béziers achter ons.

Hoewel Spanje lonkte wilden we pertinent geen snelweg rijden en meer van zuid Frankrijk zien. Liz vond zowaar nog een alleraardigst stukje greenlane tussen de wijgaarden door. Zoals alles hier eigenlijk tussen de wijngaarden door loopt hier.  Een tweede doorsteek tussen twee verbindingswegen in leide ons niet alleen tussen de wijngaarden door maar er doorheen. Een ontbrekend bruggetje liet ons een stukje terug steken waar wij opgewacht werden door drie dubbelloops jachtgeweren met een ietwat overbezorgde wijnboeren er aan vast. Wel met het karakteristieke boeren petje op, wat het dan toch wel weer iets aandoenlijks gaf. Met onze braafste engelen gezichten op reden we voorbij de heren die er een wedstrijd van maakten wie het meest nors kon kijken.

Na deze escapades werd het dan toch wel tijd om wat kilometers te gaan maken. Via secundaire wegen zijn we naar Perpignan gereden en vervolgens verder naar Cerbere waar we kennis maakten met de Pyreneeën. En uiteraard de middelandse zee, maar genoeg daarover. Vlak na Cebere zijn we de grens met Spanje over gestoken en terwijl ik nog sputterde dat er hoognodig toch wel getankt moest worden, dirigeerde Liz ons al een bergpad op. Helemaal geweldig, een omgevong om van te smullen. Tussen rotspartijen door, omgeven door honderden cactussen (of zijn het cacta?) op soms best steile gravel paden, lekker zonnetje op de bol… Ja, hier houden we het wel een tijdje uit.

Toch maar even het ongeremde enthousiasme tot een halt geroepen, laten we vooral eerst even zorgen dat de tank vol zit en we ons van een plan voorzien hebben. We hadden dan wel van Mieke en Jos een roadbook te leen gekregen waarmee we meteen aan de slag konden, maar ik wilde toch even een middagje spenderen aan het voorbereiden ervan. Er zal zonder twijfel van de route afgeweken gaan worden en dan is het prettig om meer van het terrein te weten dan in een roadbook staat.

Camping opgezocht dus aan de kust en daar zitten we dan… 18 graden, lekker zonnetje, biertje er bij en een schaaltje gevulde wijnbladeren… Ik doe de benen even omhoog, tot morgen.

 

PageLines