Dag 7 – Roses – Albanya

Dag 7 – Roses – Albanya

by

De eerste dag in de pyreneeen en wat voor dag.

Allemaal, laat waar je mee bezig bent vallen, neem een paar weken vakantie en kom hierheen! Het is een waar pretpark voor 4×4 liefhebbers, wij snappen dan ook niet dat het hier zo doodstil is, uren lang kom je geen levend wezen tegen terwijl je de meest markante routes aan het rijden bent.
De dag begon voortvarend, we waren op tijd het bed uit, alleen de tent opruimen duurde iets langer dan verwacht. Werklijk alls wat ook maar iets met buiten te maken had, was kletsnat van de dauw. Door de aanzienlijke temperatuursverschillen tussen dag en nacht logisch, maar niet bij stil gestaan.

Het idee was het roadbook redelijkerwijs te hanteren met hier en daar een zijsprong. In wezen hebben we ons daar netjes aan gehouden en ook maar 1 zijsprong gemaakt… halverwege bladzij 1.

Tot aan nu. Bij Garriguella zijn het voornamelijk de akkerwegen die ons konden bekoren, echter na Robos ging het de bergen in. Eerst een fraaie pas, onverhard met moeilijkheidsgraad 0 en een aantal soortgelijke bergwegen maar daarna kwam de grijns van Liz tevoorschijn: Ik heb wat leuks voor je.

We stuurden de weg af en kwamen in een afdaling terecht met akelig krappe haarspeldbochten waar ik soms twee keer moest steken. Het pad was dan ook niet breder dan 3/4 auto.
Kijk vooral even zelf in Google Earth, de coordinaten zijn N 42° 25′ 45.2″, E 2° 55′ 47.8″

Geweldig genoten van deze route en ik hoor mijzelf nog zeggen; daar heb je er maar 1 per dag van nodig. Vervolgens hebben we nog een paar lekker ontspannen bergwegen gereden tot na we de A9 over gestoken hadden. Dan maak je weer zo’n achterloze opmerking dat het best ietsje meer mag en dat heb ik geweten. De route die we toen in reden werd smaller en steiler tot we op het hoogtepunt ervan in low gear ons er doorheen moesten worstelen. Dat was dan ook meteen weer de befaamde laatste route van de dag. Het hoogtepunt ervan vind je op de coordinaten N 42° 21′ 26.3″, E 2° 45′ 27″, je hebt Google Earth to open staan.

Hoogste tijd om de camping op te zoeken die we wel allemaal uit het roadbook hadden overgezet in ons navigatiesysteem, Touratech. De eerste camping die we op reden was net aan het ontruimen en zou vanavond voor het seizoen sluiten. We werden doorverwezen naar een anburige camping die ons de zelfde mededeling deed.
Wel erg sympatieke mensen bij camping Bassegoda, men belde even in het rond wie er nog wel open was. Overal het zelfde verhaal, het seizoen is schijnbaar ten einde hier. Toe ik hem vroeg naar wild kampeer mogelijkheden zei hij enthousiast dat als wij toch self-ssupporting waren, we wel op een terrein van de camping buiten de poort konden bivakkeren.
Van dat aanbod maakten we uiteraard graag gebruik. En dat was het dan voor vandaag. We vragen ons oprecht af wat er van de globale reisplanning terecht gaat komen aangezien we vandaag hemelsbreed een krappe 40 kilometer zijn opgeschoten.

Volbrengen we het idee om van kust tot kust te rijden? Schiet de Sierra Nevada er bij in? De trip door het binnenland, zal die omwille van de tijd over de grote weg moeten? Voor ons is momenteel 1 ding zeker, de Pyreneeen gaan we zonder twijfel vaker bezoeken, de kennismaking ermee is nu al een succes.

3 Responses to "Dag 7 – Roses – Albanya"
  1. wij zouden graag nog veertig jaar jonger willen zijn, wat een avontuur! volgen jullie dagelijks en wensen jullie een goede
    en veilige avontuurlijke reis.

PageLines