Dag 29 – Saint Jean de Luz – Bruges

Dag 29 – Saint Jean de Luz – Bruges

by

Zoals we ons gisteren al voorgenomen hadden zijn we vanochtend even terug gereden naar Spanje.
De Spaanse economie is niet de sterkste en hoewel de zojuist nieuw aangestelde president in de media breeduit heeft staan beweren dat de Spanjaarden “het zelf wel op lossen”, weten wij wel beter en hebben een donatie gedaan waarvoor wij als dank sigaretten en drank kregen. Zo gaat dat nu eenmaal in grensstreken.

Hoewel Spanje slechts een steenworp afstand was van de camping waar wij verbleven, was de ochtend toch al een eind op streek voor we weer goed en wel op pad waren. En juist op zo’n moment krijg je trek en zie je een alleraardigst Frans restaurantje waar we best even een kopje koffie kunnen drinken.
En tja, als ze dan net prachtige goudbruine kippen uit de grill halen en de mademoiselle vraagt of we wellicht trek hebben, komt er bij mij alleen nog maar “Mais, bien sûr!” uit. Afijn, weer een uur later, het is ook maar goed dat we vakantie hebben.

Toen we vanochtend op stonden regende het een beetje, net genoeg om vervelend te zijn. Nu we uit het restaurant stapten kwam de hagel met bakken uit de hemel, het leek wel winter. Nu we noordelijker trekken en voorbij de Pyreneeen gekomen zijn, zijn we in het weer terecht gekomen waar de rest van Europa de laatste weken mee te kampen heeft gehad. Jammer, want wij konden het prima zonder regen enzo stellen.

Na een bezoek aan de fameuze kustplaats Biarritz dat vanwege de zeer onstuimige zee best spectaculair was, zijn we verder noord gereden langs Soustons, Saint Julien en Born tot aan Bordeaux.
Onderweg zijn we door onwerkelijk mooie bossen gereden, met dien verstande dat we alleen op de doorgaande wegen mochten rijden. Werkelijk alle bospaden en zijwegen waren afgesloten wat echt doodzonde is. Hoe wij dat zo stellig kunnen zeggen? Wel, om te kunnen weten wat je mist moet je er toch eentje uitgeprobeerd hebben nietwaar? Ronduit geweldig.
Mochten we nogmaals in deze regio vertoeven zullen we zeker ons licht eerst eens op gaan steken of het mogelijk is toestemming te verkrijgen in deze bossen te rijden. De lokale jagers hebben we er ook zien rijden, het kan dus wel.

Desnoods leggen we wel een plastic geweertje in de auto, iedereen heeft wel eens een dag zonder wat te vangen toch?
Bordeaux dus, of beter een voorstad van Bordeaux; Bruges is waar wij momenteel verblijven. Het is zo ongeveer het startpunt van een route die we morgen vanaf een roadbook gaan rijden. Hopelijk zijn de greenlanes die in dit roadbook zitten wel te rijden, maar als dat niet zo mocht zijn is er nog geen man over boord, want de route zit ook redelijk vol met chateaus, kastelen en burchten. We zullen ons dus toch wel prima vermaken, zoals gewoonlijk!

PageLines