230 volt voedingsysteem

230 volt voedingsysteem

by

Acculader

Een acculader met juiste laadkarakteristieken is belangrijk voor hoogwaardige accu’s. Het laden van de accu’s middels een acculader heeft een significant effect op de levensduur van de accu’s aangezien de dynamo niet in staat is om een zuivere lading te bewerkstelligen.

Inverter

Voor het aansluiten van electronische 230 volt apparaten zoals laders van camera accu’s of een elektrische tandenborstel is een inverter nodig met een zuivere sinus. Doorgaans is een inverter van 350 watt voldoende, gaan er zwaardere verbruikers mee zal men deze waarde moeten opwaarderen.

 

Voertuigaansluiting

Om van 230 volt gebruik te kunnen maken in het voertuig (acculader etc) is een gemakkelijke voorziening om een netsnoer aan te sluiten aan de buitenzijde van de wagen onontbeerlijk.

Aanleg 230 volt systeem

Als er in het voertuig gebruik gemaakt zal worden van 230 volt, vergt dit ten behoeve van de veiligheid wel de nodige aandacht. Het aanleggen van een dergelijke installatie voert het Landreiziger Atelier alleen uit met industriële materialen en componenten.

PageLines