Verlichting – exterieur

Verlichting – exterieur

by

Relais schakeling koplampen

Het ontlasten van de lichtschakelaar is voor veel voertuigen van belang om de werking en betrouwbaarheid van de lichtinstallatie te vergroten. Zeker voor expeditievoertuigen is een dergelijke aanpassing essentieel.

Polycarbonaat koplampen

Polycarbonaat koplampen zijn absoluut raadzaam, onbreekbaar en hebben een betere lichtopbrengst dan de conventionele lampen.

Verstralers

Extra verlichting is met name van belang in landen waar geen openbare verlichting is. Ook al ben je niet van plan om in het donker te gaan rijden, de avond kan erg snel invallen en een reisdag kan langer uitvallen dan verwacht waardoor je toch in het donker je weg zult moeten vinden.
Wij adviseren graag uit eigen ervaringen als bouwmaten en persoonlijke voorkeur bekend zijn. Mechanische montage zal zo trillingsvrij mogelijk gebeuren, de elektrische montage verzorgen wij middels de beproefde Landreiziger aansluitset.

Breedstralers / mistlampen

Het verlichten van de berm is belangrijk om tijdig overstekende dieren op te merken. Tevens zorgt een breedstraler ervoor dat je door het sterk geconcentreerde licht van verstralers minder last van tunnel-visie krijgt.
Wij adviseren graag uit eigen ervaringen als bouwmaten en persoonlijke voorkeur bekend zijn. Mechanische montage zal zo trillingsvrij mogelijk gebeuren, de elektrische montage verzorgen wij middels de beproefde Landreiziger aansluitset.

LED richting aanwijzers en achterlichten

Hoewel LED verlichting niet essentieel is, hebben deze wel een aanzienlijk langere levensduur en lager stroomverbruik dan de conventionele lampen.

Contourverlichting

Contourverlichting is eigenlijk alleen nodig in landen waar geen openbare verlichting is. De voertuigverlichting van bijvoorbeeld een Defender is ontoereikend, met contour verlichting is de zichtbaarheid en veiligheid sterk te verhogen.

Werkverlichting / kampeerverlichting

Werk- of kampeerverlichting is nodig om de omgeving achter het voertuig te kunnen verlichten om bijvoorbeeld een tent op te kunnen zetten of ander soortige werkzaamheden. Conventionele werklampen hebben een stevig stroomverbruik wat zeer ongunstig is als de motor van het voertuig niet draait. Derhalve maakt Landreiziger Atelier alleen gebruik van led armaturen in diverse vormen, soorten en maten. Wij adviseren graag in de selectie ervan aangezien iedere lamp een eigen gebruiksdoel heeft.
Het atelier zorgt altijd voor een stevige montage van verlichting met versterking van de carrosserie om vervorming van het plaatwerk te voorkomen.

PageLines