Landreiziger Atelier – de Raedt

Landreiziger Atelier – de Raedt

by

Deze klant is zelf een expeditievoertuig aan het bouwen voor een lange reis. Naast het leveren van componenten staan wij hem bij met oplossingen voor vraagstukken waar lastig zelf uit te komen is. Een goed voorbeeld is het vraagstuk ‘hoe krijg ik mijn hefdak nog omhoog als ik twee kano’s op het dak wil mee nemen’.
Het Landreiziger Atelier ontwierp een pneumatisch hefsysteem dat er voor zorgt dat de rug van de klant langer mee gaat en er een last op het dak meegenomen kan worden.

Het systeem bestaat uit een compressor en luchttank die samen met een luchtverzorgingset de energie leveren die ervoor nodig is om de cilinders het dak te laten heffen. Twee luchtcilinders zorgen voor het daadwerkelijke optillen van het dak, met een handbediend ventiel te bedienen.
Het dak kan tussentijds gestopt worden wat erg praktisch is om tentdoek in te stoppen of een laatste inspectie te doen.
Door toevoeging van veiligheidsventielen kan het dak niet zakken, zelfs als luchtslangen lek raken blijft het dak in positie. Hierdoor hoeft dus ook de compressor niet aan te staan om het systeem op druk te houden.

De vulling van de luchttank is zo bemeten dat het dak eenmalig te heffen is zonder compressor, voor noodgevallen is er zelfs een aansluiting opgenomen voor een standaard voetpomp.

3 Responses to "Landreiziger Atelier – de Raedt"
 1. Wat een prachtige oplossing voor een hefdak met imperial waar ook nog spullen op kunnen worden gezet.
  Idiaal voor mooie reizen ,en ektra ruimte om in te slapen en te leven voor 2 personen , heb zelf een landrover 110 station wagon op grijs kenteken, maar zit er over te denken om hem om te laten bouwen naar camper met hefdak zoals in het mooie filmpje.
  Vriendelijke groet
  H.Tuiten

 2. Indien je klantvriendelijkheid zoekt i.p.v. grote bedrijven waarbij je niet weet wie aan je auto werkt moet je bij Landreiziger zijn. De persoonlijke service maakt het grote verschil! Daarbovenop moet ik zeggen dat Martin en Liz erg perfectionistisch zijn wat een garantie geeft i.v.m. de afwerking en gebruikte materialen.

  Mijn project kwam net iets te vroeg, d.w.z. ik was reeds volop met de aanpassingen van de auto bezig toen Landreiziger nog met hun atelier moest opstarten. Anders was ik nog vroeger bij hen terecht gekomen want hun website vond ik reeds razend interessant.

  Wanneer je in alle seizoenen op stap bent zoek je net iets meer comfort dan de klassieke daktent. Een hefdak heeft dan het voordeel voor een groter slaapcomfort te kunnen instaan. We hebben nu een lattoflex, verwarming en makkelijker omkleden in vergelijking met de daktent.
  Het pneumatisch openen is het ‘toetje op de taart’. Daarnaast vond ik nog heel wat interessants in de webshop van Landreiziger!

  Zwervende groeten

  Walter

 3. Hoi Liz en Martin,
  Wat een super idee!! Goede film, zeker opgenomen door Liz en vooral het laatste handopsteken maakt het compleet.
  Hieruit blijkt dat een goed product is afgedleverd en zeker met een tevreden klant!!!
  een hartelijke groet vanuit Spanje.

PageLines