Landreiziger atelier – Kruithof

Landreiziger atelier – Kruithof

by

De auto van Marije en Harald hebben we al eerder in het atelier gehad, destijds voor montage van een nieuwe werklamp. Dat gaf hen mooi de gelegenheid om eens de manier van doen en de kwaliteit van werken te ondervinden.

Zoals veel reisauto’s is ook deze auto een samenstelling van modificaties en accessoires van diverse aanbieders, aangebracht door verschillende bedrijven met ieder een eigen visie en werkmethodiek. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alles even goed is afgestemd op elkaar, voor Marije en Harald aanleiding om de auto eens grondig onder handen te laten nemen.
Het aanzienlijke project -zij verwachten uiteindelijk hun ultieme reisauto- is op verzoek in fases verdeeld. De eerste fase richt zich op de basis, het omvormen van een vervoermiddel tot leefomgeving. Dit is van belang om verre reizen aangenaam en comfortabel te maken.

We starten met het isoleren van het voertuig en het aanbrengen van een secundair energie systeem.
De toegevoegde waarde van isolatie is een rustiger omgeving met een constantere temperatuur en betere demping van omgevingsgeluiden. Aangezien er ook in het voertuig geslapen moet kunnen worden en de reizen in alle seizoenen zullen plaats vinden, is er gekozen voor een 6mm neopreenlaag in het dak en een 3mm laag in de zijwanden.

Het secundair energiesysteem is gedimensioneerd op het zelf-voorzienend zijn vanwege de voorliefde voor wildkamperen. Hoewel veel van de geplande verbruikers pas in een latere fase aangebracht zullen worden is er al wel over een bedradingsplan nagedacht en zijn de draadbomen reeds geconfectioneerd en aangebracht. Deze werkwijze heeft als groot voordeel dat wanneer aan een volgende fase begonnen zal worden, de voorzieningen al getroffen zijn en de doorlooptijd aanzienlijk korter kan zijn.

Meer foto’s van deze klus is te zien op onze Flickr Gallery

 

One Response to "Landreiziger atelier – Kruithof"
  1. Als je kwaliteit beschouwt als het voldoen aan de verwachtingen, dan leveren Martin en Liz van Landreiziger de overtreffende trap van kwaliteit. Niet alleen gaan ze buitengewoon zorgvuldig na wat je wensen zijn, maar ze helpen je ook om je wensen nauwkeurig te formuleren op basis van hun enorme ervaring. En zelfs daarna weten ze je nog te verrassen met de uitvoering van de werkzaamheden. Dan ten slotte is het altijd gezellig in hun ‘praathuis’. Kortom, doe jezelf een plezier en bezoek Landreiziger! Groet, Harald Kruithof

PageLines