Dag 1 – Dordrecht – Rzepin

Dag 1 – Dordrecht – Rzepin

by

Na een weekend hard doorwerken aan de auto om ‘m reisklaar te maken zijn we in de loop van de ochtend vertrokken. Zeker, onze auto is altijd klaar om mee op pad te gaan, maar er zijn toch altijd van die preventieve onderhoudsklussen die even moeten gebeuren. Daarbij konden we ook niet vertrekken zonder een paar nieuwe producten die we voor ze in de webshop terecht komen eerst eens goed ‘in het veld’ getest moeten worden. Jazeker, we nemen werk mee op vakantie.
Het was opvallend rustig op de weg. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland konden we lekker op ons gemak constant doorrijden met zo hier en daar een stop voor verzorging van de inwendige mens. Uitstekend gegeten bij onze favoriete raststatte Marienborn en omdat het nog te vroeg was om er naar goede gewoonte te overnachten, besloten we om het laatste stuk Duitsland vandaag ook nog te beslechten. Het stuk voor de Poolse grens was tricky vanwege gladheid, maar met aangepaste snelheid en uiteraard het juiste rubber op de wielen was ook dat geen probleem. In Polen aangekomen konden we constateren dat de nieuwe snelweg richting Warschau werkelijk uitmuntend is. Een hele verbetering ten opzichte van wat er vroeger lag, menig trucker zal er gelukkig mee zijn. Wij waren het uiteraard na 15 kilometer hartstikke zat en hebben de tweede afslag maar genomen, de binnenwegen op. En dat is meteen andere koek, waar men de snelweg prachtig schoon heeft gehouden ligt op de binnenwegen nog ruimschoots sneeuw. Geen dikke laag, dat komt volgens het weerbericht woensdag pas.
En daar liggen we dan, lekker in ons warme bed achterin de auto, op een parkeerplaatsje aan een meertje vlak voor het dorpje Rzepin. Mooi wit tapijtje rond de auto, strak heldere hemel, graadje of 5 vorst… Eindelijk weer!

PageLines