Dag 3 – Przezmierowo

Dag 3 – Przezmierowo

by

Ik druk op snooze en merk dat ook Liz haar hoofd nog dieper het hoofdkussen in drukt, alsof we beiden willen vergeten hoe gisteren de dag is verlopen. Na een kwartier staan we dan toch naast het bed en werpen een mistroostige blik op een lege parkeerplaats onder ons hotelkamerraam.

Na de ochtendrituelen lopen we naar de overkant van de straat en gaan op zoek naar wie we aan moeten spreken om onze Defender zo snel mogelijk weer op alle vier z’n pootjes te krijgen. Dat valt nog niet mee aangezien het bedrijf waar de auto neergezet is gigantisch is, het is onderverdeeld in 5 of 6 dealerschappen, een gelijk aantal werkplaatsen en nog wat bezigheden die we niet kunnen plaatsen. Een deel van een van de gebouwen is voor het Jaguar en Land Rover dealerschap, dus we lopen er naar binnen en steken van wal. Aangezien de auto gisterenavond bij het gebouw schadeherstel is neergezet verwijst de medewerker die we spreken ons naar die afdeling en wijst ons vriendelijk de weg. Tweede balie. Een knul in te strak pak zonder beheersing van de engelse taal weet er als enige vraag uit te persen hoe we verzekerd zijn. Vind ik nog helemaal niet interessant, ik wil alleen weten of ze het kunnen fixen en hoe snel. Vanachter zijn bureau weet hij te vertellen, nog steeds zonder de auto gezien te hebben, dat er een nieuw wiel op moet en de spuitkosten aanzienlijk zijn.

Inmiddels is er een wel engels sprekende collega bij gekomen en ik maak ‘m duidelijk dat z’n collega lichtelijk van het pad af is en laat heb de foto zien die ik gisteren nog even snel gemaakt heb. De dwaas komt nog met een opmerking dat een inspectie kan als we daar op staan, dat zou slechts 100 euro kosten. Nou ja, ik spring natuurlijk bijna uit m’n vel en draag hele stukken voor uit een Land Rover promo film uit de jaren 60 die blijkbaar indruk gemaakt heeft op me.

De engels sprekende medewerker neemt ons mee met licht schaamrood op z’n kaken en brengt ons weer bij de Land Rover dealer. Het blijkt dat onze auto bij het verkeerde bedrijf is neergezet en we beginnen opnieuw.Er loopt deze keer meteen iemand mee om de schade op te nemen, monteurs worden erbij getrokken om de auto zo voorzichtig mogelijk naar het andere terrein te verplaatsen en hij gaat meteen de werkplaats in en de brug op. De diagnose is snel gesteld, waar ik gisteren al bang voor was is inderdaad zo: de swivel is gebroken. (voor wie een ‘swivel’ zo snel niets zegt; dat is zeg maar de bol waar het voorwiel aan vast zit, tevens draaipunt zodat het wiel kan sturen)

Om het half uur komt er iemand een statusupdate geven over onderdelen die gelukkig allemaal op voorraad zijn, of ik even wil komen kijken nu alles open ligt, of ze foto’s moeten maken voor de verzekering, of we nog een kop koffie aan kunnen en als het inmiddels tussendemiddag geworden is krijg ik pardoes nog een lunch aangeboden ook.

Na 4 uur sleutelen zie ik de auto de werkplaats weer uit komen en vertrekken voor een proefrit.Na terugkomst trekken ze de wielmoeren nog even na en maken ze aanstalten om de auto te gaan wassen. Dat is toch wel een beetje teveel van het goede, zoiets intiems als het wassen van de auto doe ik liever zelf hoor.
De rekening komt op tafel en aan de hand van een tekening uit het werkplaatshandboek krijg ik punt voor punt te zien wat welk onderdeel gekost heeft.

Keurige afhandeling, erg nette service en schappelijke marktconforme prijs. Ik kon niet anders dan met een warme handdruk ze hartelijk danken voor het redden van onze vakantie. Schrijf gerust de naam even op voor het geval je in Polen met pech komt te staan: R.Karlik in Poznan.

We overleggen even onderling wat we gaan doen de rest van de dag, inmiddels is het toch al weer in de middag. We besluiten er een relax dagje van te maken, even boodschappen te doen en een flink stuk met de auto door de stad rijden om te zien of alles in orde is en blijft.
En tja, we hebben wat te vieren natuurlijk, het gezelschap is weer compleet! Uit pure vreugde halen we een verzameling Poolse producten waar we zo gek op zijn en trekken ons terug om aan ons blog te werken.Moet wel zeggen dat die worsten en bladerdeegcreaties overheerlijk zijn, maar dat we nu wel een erg glimmend toetsenbord hebben op de laptop…

PageLines