Dag 4 – Przezmierowo – N53° 24' 12.7", E17 ° 52' 41.6"

Dag 4 – Przezmierowo – N53° 24' 12.7", E17 ° 52' 41.6"

by

We pakken na het gedoe van voorgaande dagen de draad weer op en gaan weer vol goede moed op pad. De auto voelt goed en stuurt weer heerlijk, als vanouds. De mannen hebben goed werk geleverd constateren we tevreden. Maar meteen wat bos paadjes en landwegen genomen, daar komen we tenslotte voor.
Beetje jammer dat de voorspelde sneeuwval tot nog toe uitgebleven is, er ligt momenteel net zoveel als in NL, slechts een schamele 10 centimeter hooguit.
Niks te klagen hoor, we hebben het weer uitermate goed naar ons zin. Het is alleen -als we een dergelijke vergelijking kunnen maken- een beetje als rijden op Furstenau als het een tijd droog geweest is, opeens allemaal een stuk makkelijker. We besluiten na een paar pogingen een bosgebied in te komen ons geluk in een ander gebied te gaan beproeven.
Wat ook erg overtuigend hierbij was het geluid van machinegeweren in de verte, het laat zich weer raden waarom juist dat bos zo’n aantrekkingskracht had op mijn fijne navigator. Militaire terreinen zitten nu eenmaal vol met schitterende paadjes en die weet Liz altijd meteen te vinden.

We zijn momenteel aangekomen in een voor ons bekend bosgebied een stuk noordelijker, ongeveer op de helft van een rechte lijn tussen Gdansk en Poznan. In 2010 hebben we hier onwijs gave routes gereden in het noordelijk deel van dit gebied, we gaan nu eens zien of er in het zuidelijke deel ook zoveel plezier te beleven valt. De sneeuwcondities zijn hier hetzelfde, maar de lucht ziet er veelbelovend uit, althans toen het nog licht was.
We hebben een prachtig plekje gevonden waar we ons kampement gemaakt hebben, hebben zojuist al ons avondeten staan koken en hebben ook het toetje al achter de kiezen… oh man, pannekoeken gevuld met bosbessenmousse, ik ben gek op die Poolse keuken!

PageLines