Dag 6 – Wdzydze – N 54° 0 ' 39.1", E 17 ° 50' 19 "

Dag 6 – Wdzydze – N 54° 0 ' 39.1", E 17 ° 50' 19 "

by

Grappig toch hoe de omstandigheden plots om kunnen slaan.

Vannacht heeft het constant gesneeuwd, niet hard maar genoeg om net even dat beetje gemiste sneeuw aan te vullen. Daarbij zijn we ook nog eens in een deel van het natuurpark terecht gekomen wat blijkbaar voor houtkap minder interessant is wat tot gevolg heeft dat er nog veel van de oude paden intact zijn.

Het verschil tussen oude paden en nieuwe is simpel. De oude paden slingeren zich een weg door het terrein terwijl de nieuwe paden door de bosbouwers aangelegd worden en die houden niet van slingeren. Percelen zijn vrij vierkant en wanneer kaal geslagen plant men keurig netjes jonge aanplant, maar dan heb je dus wel een vierkant stuk bos met rechte paden er om heen.
Wij beseffen ons dan ook dat op den duur de oude paden meer en meer zullen verdwijnen. Als je dus nog van de leuke bochtige paadjes wilt genieten in de Poolse bossen zou ik er geen 15 jaar mee wachten, dan kon het wel eens zover zijn als in Hongarije waar je een soortgelijke situatie hebt.

Afijn, vandaag zitten we dus precies waar we drie jaar terug ook zo veel plezier gehad hebben en wederom hebben we het geweldig naar ons zin. Meteen vanuit het hotel eigenlijk tot waar we nu staan. Liz heeft haar navigatie systeem weer ten volle kunnen benutten tijdens de stukken die we offroad gedaan hebben, maar met greenlanen heb je hier net zo goed een goed systeem nodig om niet hopeloos te verdwalen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een doorsteek tussen twee meertjes hebben we al snel de doorsteek gevonden, maar ja, als dan blijkt dat de familie bever er z’n intrek genomen heeft en de bomen kriskras over het terrein verspreid liggen, dan keer je maar om en begint het zoeken pas echt goed. Fijn dat we er zo’n plezier in hebben, anders zou het hoogst irritant zijn, die natuur.
In ieder geval hebben we het auto keren op een postzegel weer een paar keer kunnen oefenen en ook dat kan uitdagend zijn op een besneeuwde helling.

Kortom, een heerlijke dag die we afsluiten met nog een uurtje werken, nog even een producttest doen vanavond. De tent staat al aan de auto zodat we wat leefruimte hebben, we slapen vanavond weer prinsheerlijk in de auto midden in het bos.

One Response to "Dag 6 – Wdzydze – N 54° 0 ' 39.1", E 17 ° 50' 19 ""
  1. We hebben weer volop genoten van jullie reisverhalen. alleen de pech onderweg was minder leuk. Gelukkig is het opgelost en kunnen jullie in de sneeuw en in de bossen en op (on) begaanbare wegen naar hartelust sturen. Wij genieten liever van de Spaanse zon, alhoewel we hebben net de Tra Montana (Mistral) achter de rug. Het verwonderd ons dat de voortent, de fietstent en het windscherm het volgehouden hebben in de rukwinden.
    Die soep in uitgehold brood hebben wij in Californie gegeten en heet daar Clam chowder. Is dat in Polen Zurek?
    Verder wensen wij jullie een goede voortzetting van de reis en geniet!!
    Met lieve groeten van Paula en Pa

PageLines