Dag 7 – N54° 0' 39.1", E17° 50' 19" – Charzykowy

Dag 7 – N54° 0' 39.1", E17° 50' 19" – Charzykowy

by

Stilte zoals we het nog nooit ervaren hebben, zo was het vannacht. je gaat er vanzelf je adem van inhouden om te luisteren naar die volledige rust om er vervolgens achter te komen dat het stromen van je bloed toch wel een heel hinderlijke suis geeft in je oren. Zo stil dus.

Nou zijn wij stadslui en die zijn dat niet gewend he, dus na een meditatief moment in deze serene rust hebben we toch maar zachtjes wat muziek opgezet. Harry Sacksioni voor wie het een interessant detail acht, vond het wel gepast.
En zo brachten we dus de avond door, lekker potje zuurkool met worst in de tent gekookt, prettig muziekje, goed gesprek… Tot er gewerkt moest worden, want we hadden tenslotte niet voor niets het een en ander aan verlichtingarmaturen etc meegenomen om te testen. In het stikkedonker zijn we met LED spotlights in de weer gewest en hebben we nog wat productfoto’s gemaakt die we later mooi in de shop kunnen gebruiken om duidelijk te maken hoeveel licht er nou eigenlijk uit zo’n lampje komt. Wat zeg nou zelf, wie is die ‘lumen’ eigenlijk en wat mag ik van die man verwachten?

Vanochtend redelijk bijtijds wakker en er meteen achter gekomen dat we ongemerkt nog een modificatietest gedaan hadden gedurende de nacht.
Als wij in de auto slapen maken we gebruik van een ventilatiesysteem dat wij zelf ontwikkeld hebben en dat ook dit seizoen in de webshop als modificatie aangeboden zal worden. Werkt geweldig goed, maar dan moet je niet in slaap vallen voor het systeem in werking gebracht is, anders heeft het bar weinig effect. We werden dus wakker in een soort ijshotel, in de Defender-kamer. Het is bizar om te zien hoeveel vocht twee slapende mensen verliezen en wat dat tot gevolg heeft bij best strenge vorst. Afijn, even de standkachel z’n werk laten doen en het interieur drogen en het was weer voor elkaar. De tent was ook zo ingepakt en we konden op weg.

Het speelterrein van vandaag was enorm. we begonnen dus in het Koscierski, zijn door het Bory Tucholski gereden (niet het afgesloten natuurgebied uiteraard) en zijn nu in het Choinicki aangekomen, in het plaatsje Charzykowy.
Het Koscierski is dan wel overwegend productiebos, maar als je zorgt dat je in de buurt van de meren blijft rijden (en die zijn er meer dan genoeg) rij je in geweldig leuk terrein met leuk hoogteverschil, wispelturige paadjes, schitterende vergezichten en veel, heel veel wild.
In het zuidelijke deel van dit gebied troffen we weer een aantal ecologische gebieden waar duidelijk de maffia familie Bever flink had huisgehouden. Zo zie je maar. als de mens er zich niet meer mee bemoeid, gaat het helemaal verkeerd met die natuur.

Het Bory Tucholski is naar onze mening absoluut het allermooiste natuurgebied in noord-Polen. We gaan niet weer de loftrompet blazen, dat hebben we een paar reisverslagen geleden al uitgebreid gedaan en er is zelfs een video van gemaakt destijds.

Het gebied ‘Choinicki’ waar we momenteel verblijven is gewoon ronduit leuk te noemen. Veel mogelijkheden voor het rijden van mooie greenlanes en door het aanzienlijke aanbod van boswegen en paden hoeft het ook allemaal niet altijd zo spannend te zijn. Waar ik op doel is dat de beginnende greenlaner die nog erg zuinig op zijn lak is, hier een week heerlijk kan rondrijden zonder een kras opgelopen te hebben. Heb je daar geen moeite mee, pak je de binnendoorpaadjes en de heuvels rond de meren waar je soms een stuk offroad zult moeten om aansluiting op een bestaand pad terug te vinden. Zo zijn wij vandaag meermalen de auto uit gemoeten om eens goed te studeren hoe een helling af te komen of door een dicht bos heen te komen.

We hebben de dag afgesloten met een avondritje in het stikkedonker. Uiteraard niet voor ons plezier, maar het betrof hier een rijtest met led spotlights die we thuis al op de auto gemonteerd hadden. Liz heeft er weer een aantal videoshots van gemaakt die we bij thuiskomst even zullen monteren en op de website zullen zetten. We kunnen al wel melden dat de spotlights binnenkort in de shop verkrijgbaar zullen zijn, wij beiden waren onder de indruk van de lichtopbrengst.

One Response to "Dag 7 – N54° 0' 39.1", E17° 50' 19" – Charzykowy"
  1. zoals gewoonlijk ook dit keer een geweldig verhaal, zelfs wij als leken in het rijden van boswegen, kunnen het goed volgen en een voorstelling maken wat jullie zoal meemaken. Veel plezier samen !!!!

PageLines