Dag 8 – Charzykowy – Lappwald DE

Dag 8 – Charzykowy – Lappwald DE

by

Da’s eigenlijk best handig, dat blog van ons. Toen ik gisteren even een link opzocht naar een posting van een paar jaar terug zag ik dat we op een steenworp afstand zaten van een stad die we destijds aanmerkten als uitermate geschikt om inkopen te doen bij diverse grote warenhuizen en supermarkten.
Maar vanochtend meteen even naartoe gereden dus, we hadden namelijk weer een aardige boodschappenlijst met voortreffelijke Poolse producten en aangezien de Poolse winkel in Dordrecht het ondanks onze klandizie het niet heeft gered, moeten we het zelf maar in ruime mate mee brengen.
We worden er al goed in; paté en grillkruiden bij Kaufland, worst en vruchtensap bij Biedronka, aardappelpuree en een nieuwe kalender bij Carrefour, want die hebben de mooiste landschapskalenders, dat spreekt voor zich.
Na de boodschappenceremonie zijn we richting Pila en Walcz gereden om de bosgebieden daar eens te bekijken. Deze omgeving hebben we nog niet eerder bezocht, vandaar onze nieuwsgierigheid. Het zag er veelbelovend uit, hoewel het wel een stuk minder glooiend is dan het gebied waar we vandaan komen. Er lag nog minder sneeuw, we besloten de bossen voor een volgende keer te bewaren.
En zo bewaren we wel meer voor een volgende keer, want de oplettende lezer heeft al gemerkt dat we in Duitsland zitten momenteel. Lappwald is namelijk de Raststatte die tegenover Marienborn ligt. Met de weinige sneeuw blijven zwaardere greenlanes uit en daar waren we voor een groot deel juist naar op zoek deze trip. Daarbij is het budget voor dit uitstapje al schromelijk overschreden door de onverwachte mooie nieuwe onderdelen die zijn aangebracht. Kortom, de koek is op.
Kunnen we morgen mooi even langs een relatie hier in Duitsland en thuis nog wat aan onze auto werken, dat komt er ook nauwelijks van tegenwoordig.

We hopen dat dit korte reisverslag toch weer tot de verbeelding heeft kunnen spreken en leesplezier gebracht heeft. Gezien de reacties per sms en email zit dat wel goed, tot ons genoegen. 🙂

2 Responses to "Dag 8 – Charzykowy – Lappwald DE"
  1. hallo,
    ik ben op internet mijn reis richting het mazurengebied in polen aan het voorbereiden, en kwam via via jou blog tegen. Wij rijden oa vanaf gdansk naar malbork en willen dit niet in een keer doen, ontdekte dat een mooie tussenstop zou kunnen in het plaatsje charzykowy . Weet jij of daar een overnachting mogelijkheid is voor met een camper, of heb jij misschien als tussenstop een beter altenatief? En misschien nog andere tips?? vriendelijke groeten Lidia v Doorn

  2. goede thuisrit en dan weer aan de slag……er moet tenslotte weer kaas op de plank, hahaha!!!
    Lieve groet uit Spanje van Paula en Pa

PageLines