Diesel Anti-Wax

Diesel Anti-Wax

by

Het begint weer kouder te worden dus is het tijd voor de jaarlijks terugkerende discussie over de zin en onzin van ontvlokkingsmiddelen. Aan die discussie nemen wij dit jaar geen deel, want de Diesel Anti-Wax van onze leverancier Kent is niet zomaar een ontvlokkingsmiddel voor diesel.

Dit product is een multifunctioneel additief voor de behandeling van biodiesel en reguliere diesel.
Allereerst brengt het het Cold Filter Plugging Point (CFPP) terug door de vorm en grootte van wax kristallen in de diesel te modificeren – tot zelfs -28°C.
Dit is op zich niet zo bijzonder, dat doen meer ontvlokkingsmiddelen.

Landreiziger-Diesel-anti-wax
Het product is via onze webshop te bestellen.

Wat Diesel Anti-Wax wel bijzonder maakt is de dispergerende eigenschap ervan (Een dispersie is een mengsel waarbij een stof fijn verdeeld is in een andere stof. ) waardoor waterverontreinigingen in de tank weer opgenomen worden in de brandstof en mee verbranden in de motor.
Bacteriën en schimmels hebben dit water echter nodig om te kunnen voortplanten, door de dispersie zal de bacterie- en schimmelgroei sterk geremd worden.

Deze schimmels en bacteriën scheiden zuren af die erg slecht zijn voor pomp, brandstoftanks en brandstofleidingen, op termijn heeft het product dus ook een beschermende werking op de brandstofinstallatie.

Het is een zuiver product dat een positieve reinigende werking heeft op injectoren en na verbranding geen residu achter laat. De licht ontvlambare eigenschappen zorgen er tevens voor dat de diesel bij lagere temperaturen gemakkelijker zal ontbranden en de motor bij een koude start sneller efficiënt zal lopen.

Niet alleen dus een aanrader voor de winterreiziger die zich wil wapenen tegen de gevolgen van extreme koude, maar ook zeker een product voor eigenaren van de oudere diesels die in de winter geregeld problemen hebben of diegenen die de auto niet dagelijks gebruiken en hierdoor een vergrote kans hebben op schimmelvorming door biodiesel.

De eigenschappen op een rij:

 • Absorbeert water in de brandstoftank
 • Dood bacteriën en schimmels in water en in diesel
 • Voorkomt verdere groei van organismen
 • Bevat geen formaldehyde zoals in gebruikelijke biocides
 • Verbranding zonder residuen
 • Verminderd ‘Cold Filter Plugging Point (CFPP)’voorkomt vorming van waskristallen tot – 28°C
 • Beschermd opslag- & brandstoftanks tegen corrosie veroorzaakt door zuren gegenereerd door bacteriën
 • Verbeterd de verbranding en verminderd emissies
 • Reinigt kleppen en injectoren en voorkomt nieuwe aanslag
 • Verbeterde motor-efficiëntie
 • Verbeterde brandstofkwaliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines