MagCode ist endlich da!

MagCode ist endlich da!

by

Al eerder hebben wij getracht de 12 volt accessoire stekkers en sockets van MagCode in onze webshop aan te bieden. Het lukte ons destijds niet om dit voor een acceptabele prijs te doen dus hebben we besloten het product niet aan te bieden. Het geniale ontwerp heeft ons echter nooit los gelaten en zodra wij vernamen dat de productie van MagCode nu bij een grote Duitse producent van connectoren voor industriële toepassingen is ondergebracht, waren we er weer snel bij om te informeren naar de mogelijkheden en prijzen en die bleken flink bijgesteld te zijn!

MagCode-1
klik op de afbeelding voor ons assortiment

We zijn dan ook zeer verheugd om twee soorten MagCode connectoren en sockets voor te stellen: de MagCode en de MagCode Pro.

Wat is MagCode eigenlijk?

MagCode Powersystem is een magnetische stekkerverbinding die de traditionele sigarettenaansteker pluggen en sockets vervangt. In de socket -PowerPort geheten- is een magnetische schakelaar aangebracht die pas spanning op de contacten zet als de stekker -onder de naam PowerClip- op de PowerPort is aangebracht. Hiermee is het dus onmogelijk geworden om kortsluiting te veroorzaken door aanraking van de contacten. De MagCode connector is belastbaar tot 15 ampère, de MagCode Pro kan tot 25 ampère gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen van MagCode ten opzichte van de normale sigaretten aansteker pluggen?

  • Met stip bovenaan: de geringe inbouwdiepte. Vaak moet er wanneer er maar weinig inbouwdiepte beschikbaar is, uitgeweken worden naar een opbouw socket omdat een conventionele socket nu eenmaal veel diepte nodig heeft. De MagCode Powerport heeft slechts een inbouwdiepte van 25 millimeter en kan daardoor probleemloos op interieurpanelen en dashboards aangebracht worden waar dat voorheen onmogelijk was.
  • De haakse PowerClip. De conventionele stekker en kabel steken een flink eind uit de socket wat soms best hinderlijk kan zijn. Ook kan een dergelijke verbinding in de laadruimte door schuivende lading snel beschadigen of zonder dat men het opmerkt, geen goed contact meer maken. Door de haakse bouwvorm van het MagCode systeem zal een kabel bij juiste montage netjes naar beneden hangen en het risico dat je er achter blijft hangen sterk verkleinen.
  • Ongevoelig voor schokken en trillingen. De magneten zorgen ervoor dat de stekker stevig aangetrokken blijft en niet los kan jutteren. Met name tijdens het rijden op bijvoorbeeld wasbordwegen is dit vaak een probleem bij de conventionele stekker verbindingen, zeker als de verbinding niet in het zicht zit zoals een koelbox die achterin het voertuig staat. De MagCode Pro heeft zelfs een twistlock vergrendeling, deze stekker kan alleen door verdraaiing worden los genomen.

De MagCode PowerClip past wel op de PowerPort Pro, de PowerClip Pro past echter niet op de gewone PowerPort, dit om overbelasting te voorkomen.
Beide PowerPorts passen in bestaande gaten waar sigarettenaansteker sockets gemonteerd zijn.

PageLines