Landreiziger atelier – deRaedt 2

Landreiziger atelier – deRaedt 2

by

Deze klant is al eerder in het atelier geweest voor een spraakmakende modificatie op het gebied van pneumatiek; het betreft de 110 met het pneumatisch bedienbare hefdak.
Nu de inrichting die door de klant zelf is ontworpen en gefabriceerd vorm krijgt neemt ook de massa van het geheel toe. Samen met het significantie gewicht van het hefdak en belading gedurende een reis is de behoefte aan zwaardere vering duidelijk geworden.
Ons werd verzocht hiervoor een passende oplossing te bieden die stabiliteit geeft bij maximale belasting maar ook nog enig veercomfort heeft wanneer het voertuig onbeladen is.

Wij kozen voor het monteren van hulpluchtvering met een bedienmogelijkheid vanaf het dashboard. Hiermee kan de veerdynamiek worden beïnvloed tijdens het rijden en zelfs bij stilstand nog enige correctie worden gedaan in de scheefstelling van het voertuig, ofwel waterpas zetten.
Een beproefde oplossing waar wij onze eigen reisauto reeds enige jaren geleden hebben uitgevoerd en waar wij uitermate tevreden over zijn.

Meer foto’s van deze  klus is te zien op onze Flickr Gallery

PageLines