Interview Rob Mieras, Team Pink Panther

Interview Rob Mieras, Team Pink Panther

by

De Croatia Trophy 2014 is weer verreden en hoe! Menigeen heeft op de diverse social media dagelijks de ontberingen kunnen volgen van de teams en wat was het weer een beproeving…

Beproeven is nu eenmaal iets wat Landreiziger graag doet. Niet alleen omdat het de jonge onderzoeker in ons is die nog steeds voort leeft, maar vooral omdat we onze klanten producten willen verkopen die de zware beproevingen die een reis of expeditie met zich mee kunnen brengen, kunnen doorstaan.
Net als vorig jaar zijn er weer een paar armaturen op de Pink Panther aangebracht die gedurende de trophy flink aan de tand gevoeld zijn. Twee van de led armaturen op de auto hebben vorig jaar al de vuurdoop gehad, het zegt op een wedstrijdauto wel genoeg als het team ergens geen afstand meer van wil doen…
Onze speciale aandacht dit jaar gaat uit naar de gecombineerde achterlicht armaturen (richtingaanwijzer/remlicht/achterlicht), waterdicht uitgevoerd en slagvast. Hoe waterdicht en slagvast precies wilden we na afloop van de Croatia Trophy uiteraard graag weten, vandaar een kort interview:

Interview met Rob Mieras, Team Pink Panther.

1 – Bij het gereed maken van de Pink Panther voor de Croatia Trophy 2014 is gekozen voor het laten vervallen van de originele verlichting achter op het voertuig. Met welke reden is dit besluit genomen?

De reden hiervoor is dat we regelmatig de standaard verlichting stuk reden en het Drie-functie LED achterlicht nu mooi op de rolkooi kon worden gemonteerd zonder veel ruimte in te nemen en super goed zichtbaar is op deze manier.
Ook het lage stroomverbruik is interessant. Tevens is het Drie-functie LED waterdicht en slagvast. Een fantastisch armatuur!

2 – Er is gekozen om de Pink Panther uit te voeren met het tubular drie-functie achterlicht. Hoe gemakkelijk of moeilijk is de montage en het aansluiten hiervan verlopen?

Montage was super eenvoudig. We hebben het armatuur op een stukje aluminium hoeklijn gemonteerd en dit op de rolkooi geschroefd. De bedrading is gekoppeld op de kabelboom van de Pink Panther.
Al met al super eenvoudig te realiseren. Zelfs ik kon dit realiseren.

3 – Het tubular drie functie armatuur is opmerkelijk klein qua afmetingen. Volstaat de lichtopbrengst en is het voertuig duidelijk zichtbaar met deze verlichting?

We hebben speciaal voor dit armatuur gekozen vanwege de afmetingen. De lichtopbrengst is boven verwachting en ook met daglicht perfect te zien.
In het donker is het een zeer duidelijk armatuur wat van veraf goed is waar te nemen.

4 – We hebben de beelden gezien van de trophy, het was zoals verwacht weer een erg intensieve wedstrijd die erg zwaar voor mens en machine was. Hoe heeft het armatuur zich weten te houden, is het beschadigd of defect geraakt, is er water of vuil in gekomen?

Het armatuur is ongeschonden uit de strijd gekomen. Ook het dagelijkse afspuiten met een serieuze hoge drukspuit gaf geen enkel probleem.

5 – Het komt tegenwoordig veel voor dat LED armaturen storing geven op radio apparatuur. Jullie zijn tijdens een trophy sterk afhankelijk van storingsvrije radio communicatie, is er enige hinder ondervonden van de tubular armaturen?

We hebben op geen enkele wijze storing van dit en de andere LED armaturen van Landreiziger ondervonden.

6 – Wat is je algemene conclusie?

We zijn zeer enthousiast over dit armatuur en hebben ook vele positieve en verbaasde reacties gekregen.
Zelf wil ik dit armatuur ook op de camper en de aanhanger gaan toepassen. Ook het multi Volt gedeelte is zeer interessant als de aanhanger zowel achter een 12 Volt als wel achter een 24 Volt auto wisselend wordt gebruikt.

Uiteraard zijn we blij met het resultaat van deze beproeving, het is een bevestiging van onze zeer kritische manier van selecteren van producten voor onze klanten.
We bedanken Team Pink Panther hartelijk voor de medewerking en kijken uit naar de volgende beproeving.

Foto’s en blogposts van het team vind je op de Facebook pagina van Team Pink Panther.

PageLines