Dag 1 – Dordrecht – Raststatte Buddikate Ost

Dag 1 – Dordrecht – Raststatte Buddikate Ost

by

Zomervakanties zijn niet echt ons ding. We weten tijdens het laden van de auto waarom dat ook al weer was, tegen de tijd dat we gereed voor vertrek zijn hebben we beiden al twee keer onder de douche gestaan. Tevergeefs uiteraard, als we eenmaal op weg zijn rond een uur of 1 tussen de middag is het ook met de ramen open in de auto niet te harden. We kijken elkaar eens aan en vragen tegelijk: van hoeveel auto’s hebben wij de tunnel en seatbase geisoleerd en waarom die van onszelf nog steeds niet?

De voorafgaande weken hebben we tussen de klanten door wat dagen vrij kunnen plannen om aan onze eigen auto te werken, maar hoewel onze auto altijd wel een zekere mate van reisgereed is hadden die losse dagen beter een aaneengesloten week geweest. Daarbij zijn er in de wondere wereld van Land Rover geen klusjes van een uurtje, zeker niet als je met een kritisch oog behept bent. Voor je het weet ben je met groot onderhoud bezig, zeker belangrijk maar o zo tijdrovend.
We nemen ons in ieder geval stellig voor om na de vakantie dan toch eindelijk eens onze transmissie tunnel te gaan isoleren zodat we niet meer in die belachelijke warmte hoeven te zitten die daar van af straalt.

Afijn, al puffend halen we het rendez-vous punt langs de A50 waar we met Hanneke en Piet afgesproken hebben. Jazeker, we gaan deze reis geheel tegen onze gewoonte in met nog een stel ondernemen, leuk he?
Nu is de gewoonte om alleen te reizen een direct voortvloeisel van onze winterreis-manie en er zijn nu eenmaal niet zo veel mensen te vinden die in de winter enige weken vrij kunnen nemen en ook behoefte hebben aan het very-sub-zero kamperen. Afijn, van dat alles is geen sprake deze reis en omdat onze belangrijkste opvattingen qua reizen sterke overeenkomsten vertonen en Hanneke en Piet een erg leuk stel zijn zien we de komende weken reikhalzend tegemoet. Het gaat geweldig leuk worden en dat blijven we dan maar herhalen en herhalen in de snikhete zon totdat we Hamburg gepasseerd zijn en ’s avonds Raststatte Buddikate Ost bij Totendorf op rijden om daar de nacht door te brengen. De eerste dag zit er op!

3 Responses to "Dag 1 – Dordrecht – Raststatte Buddikate Ost"
 1. Ps: jullie klok loopt zomer/winter tijd ik poste het om 23:40 maar er staat 22:40
  Detail maar toch….

 2. Martin en Liz

  Geheel tegendraads als ik soms ben heb ik jullie reisverslag achterstevoren gelezen , moest dus wachte. Tot de reis klaar was , maar dat was het absoluut waard .
  Heerlijk om jullie verslag te lezen en mooi vind ik martins manier van schrijven 🙂
  Zalig gewoon .
  Ik lees dat jullie een heerlijke reis hebben gehad en mooie avonturen hebben gehad en ook de mooie producten kunnen testen….
  Mooi verslag zonder meer , ik weet zeker dat een ieder hier plezier aan gaat beleven .
  Ik zie jullie snel in het atelier , en ja best stil zonder jullie…..

  Groetjes

  Sander

PageLines