Dag 2 – Raststatte Buddikate Ost – Hirtshals

Dag 2 – Raststatte Buddikate Ost – Hirtshals

by

 Wat slapen we toch altijd voortreffelijk in de auto… Het duurde wel eventjes voor alle warmte uit de auto getrokken was, maar na een uurtje klonk er uit beide gebroederlijk naast elkaar geparkeerde Defenders een tevreden zucht en sliepen we door -zo bleek althans de volgende ochtend- alle drukte heen. Gedurende de nacht had zich in ieder vrij plekje wel een camper gewurmd, een beeld dat wij niet zo vaak gezien hebben.

We besluiten met een kop kofie op pad te gaan naar Kiel en daar een brunch te nuttigen. Kiel stond al op onze lijst, we willen er graag nog even een Kaufland in om boodschappen te doen. De grote Duitse supermarkten hebben nu eenmaal voor reizigers erg interessante producten waar wij al jaren graag op teren. Niet alleen op reis, want op de thuisreis gaan we meestal nogmaals om eens even flink in te slaan voor thuis.

Van Kiel gaat het al snel de grens over, Denemarken in en aan het eind van de middag komen we aan in Hirtshals, waar we de volgende ochtend aan boord van de veerboot richting IJsland zullen gaan. Na eventjes zoeken vinden we het door een hoeveelheid trailers en containers aan het oog onttrokken toegangsweggetje naar het strand en rijden langs een enorme bonte verzameling reisvoertuigen. Ik aanschouw het slechts en onderdruk de neiging om sommigen te vragen of ze via IJsland een expeditie naar het middelpunt van de aarde gaan ondernemen, getuige de uitrusting. In plaats daarvan ontsteken we de Cobb van Piet en brengen een offer aan de reisgoden in de vorm van diverse worsten en een prachtig stuk gemarineerd vlees uit Kiel. Ja, tot het medium-rare is natuurlijk, dan hebben de goden het nakijken en is het vlees weer voor consumptie.

PageLines