Dag 5 – Ergens op de oceaan – 901

Dag 5 – Ergens op de oceaan – 901

by

 Na een behoorlijk onstuimige nacht zijn we keurig op tijd aangekomen in Seydisfjoerdur, slechts een klein dorp aan een fjord waarin de ferme veerboot met een zwierige zwaai z’n achterste tegen de kade weet te parkeren en iedereen naar eigen inzicht van boord kan.
Eerst maar eens onszelf van de lokale betaalmiddelen voorzien wat zo geregeld was bij het plaatselijke postkantoor. Vers water was er ook snel gevonden, net als een alleraardigst hotelletje waar we neer zijn gestreken voor een kop koffie en wellicht een lunch?
Maar natuurlijk konden we er ook lunchen en beste lezer, knoopt het in de oren dat Hotel Aldan magistrale rendierburgers weet te serveren, werkelijk verrukkelijk.

Wel gevoed beginnen we aan onze reis door IJsland…
We besluiten eerst noordwaarts langs de kust te rijden en al snel ervaren we hoe bijzonder dit land is. Niet alleen de unieke vergezichten en geologische kakofonie, maar ook de seizoenen die per half uur allemaal wel een keer acte de présence geven, maakt het reizen door IJsland een unieke ervaring.
Ik ga me er niet aan wagen om te proberen te beschrijven hoe het land er uit ziet of wat er dan zo bijzonder aan is, ik hoop het op foto’s die we later toe zullen voegen duidelijk te kunnen maken.
We zijn uiteindelijk terecht gekomen op een idyllisch plekje langs een stroompje die de 901 kruist en hebben daar heerlijk aan het water ons kampement opgemaakt.
Zeer tevreden kijken we alle 4 op een geslaagde eerste dag terug, dit gaat een onvergetelijke reis worden…

PageLines