Dag 10 – Vlak voor Stafn – Drangsnes

Dag 10 – Vlak voor Stafn – Drangsnes

by

 En dan nu, weer eens heel wat anders.

De route die we in gedachten hadden voor vandaag bleek in werkelijkheid andere koek dan de kaart ons voor hield. De bedoeling was het Eyvindarstdaheidi te doorkruisen, echter dit gebied is ernstig verminkt door schone energie. Voor de waterkracht centrale die aan het begin van het dal ligt zijn een paar meren getransformeerd tot buffer reservoir en is er een brede tweebaans weg aangelegd voor het zware onderhoudsmaterieel.

We hebben er ons slechts beperkt druk om gemaakt, IJsland is tenslotte groot genoeg om elders weer vakantie heil te vinden.
De westfjorden stonden ook op de verlanglijst, dus zijn we via de 1, onderdeel van de ringweg, even een stuk opgeschoven naar het westen.
We zijn uiteindelijk in Drangsnes aangekomen, met veel geweld. Het geval wil namelijk dat het klimaat er op de westfjorden een eigen willetje op na houd, het stormt er momenteel met windkracht 7.
Indrukwekkend, die witte schuimkoppen in de fjorden, maar erg relaxed is het niet natuurlijk. We zijn dan ook erg erkentelijk voor het spontane optreden van de zeehond die ons kwam begroeten toen we eventjes de auto uit stapten om van het uitzicht te genieten. Heel grappig, die snoet boven het water uit alsof hij dacht “hee, hoor ik daar een Defender aan komen?”

Morgen gaan we naar het uiterste puntje van de westfjorden, eens zien of de walvissen hetzelfde kunstje kennen!

PageLines