Dag 20 – Nyidalur – Askja

Dag 20 – Nyidalur – Askja

by

Vanochtend om 8 uur stonden Piet en ik al op de deur te kloppen van het rangerstation dat ook op deze camping gevestigd is. De arme man had er blijkbaar een zware nacht op zitten, want nog slaapdronken deed hij na veel gestommel binnen de deur open.
Desondanks was hij graag bereid om ons de laatste updates van de terreingesteldheid mee te geven en ons te informeren over welke wegen gesloten waren of specifieke problemen konden geven. Altijd de moeite waard om zo’n man even te spreken voor vertrek, dergelijke kennis kan heel wat problemen voorkomen.

Helaas was de weg die we graag alsnog wilden rijden nog steeds gesloten, hij wist ons te vertellen dat dat was vanwege de permafrost die er nog steeds in de grond zit en de doorweekte laag aarde die er boven op ligt. Je zakt bij het minste geringste door zo’n laag heen en komt dan in wezen op ijs te rijden wat aanzienlijke schade toebrengt aan het pad.

Omdat we er de vorige keer dat we er waren zo’n plezierige dag hebben gehad besluiten we toch naar Askja te rijden en daar te zien welke routes we gaan ondernemen. De vulkaan zelf willen we ook nog graag op, er is dus in ieder geval iets leuks voorhanden.

Als we er aan komen krijgen we dan toch eindelijk het beloofde IJslandse weer voorgeschoteld en dat mag ook wel eens na drie weken! Regen, wind, s’nachts storm, eruit om extra scheerlijnen te zetten, temperaturen van net boven nul, we lachen er maar eens om en prijzen onszelf gelukkig dat we er drie weken op hebben moeten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines