Dag 21 – Askja – Zuid van Egilsstadir

Dag 21 – Askja – Zuid van Egilsstadir

by

 Het heeft vannacht flink gespookt, ik ben er tegen half vijf nog even uit geweest om even te kijken of alles wel goed ging. Onze bustent was in hoger sferen, niet een van de tentstokken stond nog op de grond, hij hing dus letterlijk aan de scheerlijnen. Nou is dat een eigenschap van die Vaude tenten die we inmiddels wel kennen, niks aan de hand zolang de haringen het houden. Het zal je niet verbazen dat wij voor ieder type ondergrond een specifiek type haringensetje bij ons hebben, een eigenschap die nu toch wel weer een goede dienst bewees.
Afijn, in de vliegende regen toch op weg naar de krater, een route die voor een groot deel met de auto af te leggen is. We waren nog geen 10 minuten onderweg en de regen werd natte sneeuw. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen waar het pad overgaat in een wandelpad stonden we in horizontaal vallende sneeuw, zo hard stormde het daar. We besloten temidden van het verse sneeuwdek om ons niet over de rotsen naar de krater te begeven, het zou onzin zijn om dat te gaan ondernemen met krap 30 meter zicht.

Dan maar terug en een eerder gereden route opgezocht die we graag nog eens over wilden doen. Kun je nagaan wat een lol dat je hier kunt beleven en hoewel we met tussenpozen weer in slagregens terecht kwamen stuurden we er lustig op los over de slingerende paadjes door de lava velden. Heerlijk.
We hebben er nog mooie videobeelden van geschoten die we als we eenmaal thuis zijn zeker online gaan zetten, hopelijk kun je er iets van de lol en het plezier dat wij eraan hadden van mee beleven.

We zijn verder noordwaards gereden en hebben even boodschappen gedaan voor ons laatste weekend op IJsland. We overnachten vandaag iets ten zuiden van Egilsstadir en zetten morgen koers naar het laatste deel van IJsland dat nog op de verlanglijst staat, de zuidkant van de grote gletschers, de gletschermeren en ijsbreuken.
Het is verbazend hoe snel de tijd gaat als je het naar je zin hebt, maar het ziet er naar uit dat we gaan slagen in onze missie om IJsland op een heel grondige manier te verkennen en zo veel mogelijk te ervaren en te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines