Dag 22 – Zuid van Egilsstadir – Camping Smidjunes

Dag 22 – Zuid van Egilsstadir – Camping Smidjunes

by

We hebben unaniem de route van vandaag tot meest uitdagende route uitgeroepen, wat een geweldige omgeving en wat een heerlijke technische uitdaging hebben we voorgeschoteld gekregen. Een van de meest geweldige dagen hier op IJsland.
Toen we vanochtend van de camping vertrokken was het jammergenoeg zwaarbewolkt, geen ideale dag om de gletscher meren te gaan bekijken.

Dus, de kaarten erbij en eens zien waar we ons vertier voor vandaag kunnen vinden. We besloten bij Djupivogur eerst maar eens taart met koffie tot ons te nemen en vervolgens de 1 verder af te zakken.
Bij Geithellur zijn we het Geithellnadalur in gereden, eerst een beetje twijfelend of het wel de bedoeling was dat we hier reden, maar er stond geen bord of iets dergelijks dat ons er van weerhield om het pad in te rijden. Het had er alle schijn van dat het pad in geen tijden bereden was en het wassende smeltwater van afgelopen lente had delen van het pad zwaar toegetakeld. De twee Defenders hebben de tanden moeten laten zien, maar man oh man, wat een geweldige route… Fantastisch mooi dal waar het pad zich door omhoog worstelde, gevarieerd terrein en mooie klimmetjes waarbij soms toch echt even nagedacht moest worden. Omdat het pad soms in erbarmelijke staat was (lees; dubbel genieten) moesten we met regelmaat even goed kijken wat de beste manier was om weer op het oorspronkelijke pad verderop terecht te komen.
Voor ons was het de kers op de taart voor deze reis, subliem.
En dat het doodlopend is en men dus via dezelfde weg weer terug moet is zeker geen straf, technische routes achterstevoren rijden is tenslotte weer als een geheel nieuwe route rijden.
Verder zuid over de 1 met even een uitstapje over een leuk stukje greenlane langs de rotsen die dapper de golven van de oceaan weerstaan.
Klap op de vuurpijl; we zien een bordje langs de kant van de weg waarop staat 4×4 camping. Dat moest natuurlijk even onderzocht worden. Een wild slingerend pad voerde ons een heel eind een dal in en eindigde in een terrein dat op zich weinig weg heeft van een camping maar hartstikke gezellig is en in een prachtige omgeving ligt. Wat ons betreft een aanrader hoor!

One Response to "Dag 22 – Zuid van Egilsstadir – Camping Smidjunes"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines