Dag 25 – Eyjolfsstadir – Seydisfjoerdur

Dag 25 – Eyjolfsstadir – Seydisfjoerdur

by

 Ziezo, het avontuur is zojuist bijzonder goed afgesloten met een zeer aangenaam diner in hetzelfde restaurant als waar het begonnen is, hotel Aldan in Seydisfjoerdur.
Samen met de andere evacuees en overlevenden -en dat zijn er opmerkelijk veel- staan we op een camping in het midden van het dorpje waar het een drukte van jawelste is. Her en der zijn mensen reiservaringen aan het uitwisselen en sterke verhalen aan het ophangen, het is een bont geroezemoes in diverse talen, grappig om te horen.
Tijdens de rit hier naar toe hebben we de fraaie omgeving nog eens goed in ons opgenomen en kunnen gerust concluderen dat IJsland echt een uniek land is. Hoezeer de route langs de fjorden van vandaag ernorm aan Noorwegen deed denken heeft IJsland toch zo zijn eigen karakteristieke trekjes zoals bijvoorbeeld de vulkanische rotsen die uit de zee opdoemen en de eindeloze gruishellingen die als een rok om de bergen heen hangen.

Morgen tussen de middag vertrekt de boot en laten we IJsland achter ons. Zoals menig lezer van ons blog gewend is stopt daarmee het blog niet maar volgen er nog de nabeschouwing, ankekdotes en uiteraard de felbegeerde complete gps track van de reis. Ook zullen we de komende twee dagen aan boord nuttig besteden aan het uitzoeken van de foto’s die we bij thuiskomst bij iedere blogpost zullen toevoegen. Leuke noviteit is dat we ook korte video fragmenten her en der zullen bijvoegen, zo zal een dagverslag nog meer tot de verbeelding gaan spreken menen wij.

Nog werk genoeg te verzetten en nog genoeg te lezen en te bekijken dus, we zien jullie graag in een paar dagen nogmaals door het blog bladeren.
Wie volgende week even bij wil komen praten in het atelier is uiteraard ook van harte welkom, we zijn vanaf maandag weer geopend.
Leuk dat jullie mee lazen deze reis, bedankt!

3 Responses to "Dag 25 – Eyjolfsstadir – Seydisfjoerdur"
  1. We hebben genoten van jullie verslagen van een geweldige reis!
    We kijken uit naar de ongetwijfeld schitterende foto’s die nog volgen en wensen jullie een voorspoedige rit terug !
    Tot ziens in Dordt! Lieve groet van Pa en Paula

PageLines