Dag 7 – Askja – Viknafjoll

Dag 7 – Askja – Viknafjoll

by

 We hebben gisterenavond besloten om op de uhm… soort camping onderaan de Askja te overnachten. Camping is een groot woord, het is slechts een met wat stenen gemarkeerd gruisveldje met een paar toiletten. Het kost dan ook een habbekrats en we krijgen er in ieder geval actuele info over de routes daar in de directe omgeving. Juist de routes die wij op de verlanglijst hebben zijn nog steeds gesloten, maar de jongedame die ons te woord staat weet wel dat een andere route inmiddels al een keer bereden was en hoewel dat erg lastig en langzaam ging konden we wel een poging wagen.
Deze ochtend dus de wekker gezet en netjes op tijd op pad om maar vooral voldoende tijd te hebben voor de route die zo’n 8 uur in beslag zou nemen. Vlak voor vertrek werden we aangesproken door een Duitser die de route al enige jaren eerder gereden had maar ‘m niet in z’n eentje nogmaals aan durfde. Sluit maar aan hoor, geen probleem. We keken wel even bedenkelijk naar zijn auto, een Volkswagen busje, maar toen we de subtiele lettertjes op de zijkant zagen “Synchro” wisten we al genoeg. Die komt wel mee.

Ik moet me weer beroepen op wat ik gisteren geschreven heb, het is maar slecht uit te drukken wat we deze dag ervaren hebben. Eindeloze vlaktes met gitzwart zand waar je met gemak met 80 km per uur overheen zweeft, paden met zoveel ribbels, stenen en bulten dat je denkt dat je auto ieder moment uit elkaar kan vallen en als kersje op de taart de waanzinnige lavavelden waar je in een eindeloze slalom maar een weg doorheen tracht te zoeken. Deze lavavelden waren nog mooier dan die van gisteren, hier was nog heel duidelijk de stroming van de lava te zien als ribbels in het gesteente.

Tot slot zijn we toen we eenmaal bij Botni aangekomen waren verder het dal in gereden naar de Godafoss waar we meteen ook weer eens even de dieseltanks konden afvullen.
Van onze Duitse medereiziger die hier weer afscheid van ons nam kregen we nog een tip om nog iets verder noord te rijden langs Viknafjoll. Deze tip namen we ter harte en in het dal onder deze prachtige berggroep vinden we een prachtig kampeerplekje voor de nacht.

Een meesterlijke dag…

One Response to "Dag 7 – Askja – Viknafjoll"
  1. Vandaag jullie kaart ontvangen. Eindelijk ook jullie blog gevonden. Hebben genoten van jullie belevenissen en blijven jullie nu op de voet volgen. Zo genieten we met jullie mee!! Liefs van Paula en pa

PageLines