Landreiziger Atelier – Mariken en Dirk

Landreiziger Atelier – Mariken en Dirk

by

Toen wij enige maanden geleden bezoek kregen van Mariken en Dirk was er nog geen auto, geen uitgesproken voorkeur voor inrichting of behoefte.
Het reisplan bestond uit ´Overland naar Singapore´ met daarbij de globale tijdsduur van 6 maanden. De enige eis die wij toegespeeld kregen was dat het uit 4 personen bestaande gezin in het voertuig moest kunnen slapen en er een extra zitplaats moest zijn voor een eventuele gids die nu eenmaal in sommige landen verplicht is.
We zijn samen met ze naarstig aan het zoeken gegaan naar een voertuig en zijn daarbij uitstekend ondersteund door automakelaar Gijs van Geloven die al snel een fraaie terreinwaardige Mercedes Sprinter uit Duitsland wist te halen.
Voor de kinderen ontwierpen we een heuse kinderkamer, voor het gezin een leefruimte die ´s avonds getransformeerd kan worden tot slaapvertrek voor de ouders.
Behoefte aan keukenfaciliteiten was er niet zo zeer, desondanks hebben we toch een klein fonteintje en koelkastje in het ontwerp opgenomen.
Bergruimte, veel bergruimte werd wel een steeds prangender wens en hoewel dit vaak moeilijk te verenigen is met een aangename leefruimte menen wij tot een inrichting gekomen te zijn met maar weinig compromissen.
Inmiddels staat het gezin op punt van vertrek, een dermate korte doorlooptijd voor een dergelijk project in ons hoogseizoen lijkt ons ondanks dat het gelukt is nog steeds onmogelijk…
We wensen ze een imposante reis toe en een behouden thuiskomst met een rijke schat aan wereldkennis.

PageLines