Isolatie

Isolatie

by

Voertuigisolatie – thermisch & akoestisch.

Veel voertuigen die bij uitstek geschikt zijn om tot reis- en expeditievoertuig om te vormen blinken niet echt uit in klimaatbeheersing en leefbaarheid. Het soms spartaanse interieur of het ontbreken van enig interieur geeft al snel een ‘koekblik gevoel’ wat voor even wellicht grappig is, maar tijdens een reis waar vele uren per dag in het voertuig doorgebracht moeten worden is de grap er snel vanaf. Wanneer er ook nog in het voertuig geslapen moet worden zullen enige drastische maatregelen genomen moeten worden zoals isolatie.
Het isoleren van een voertuig is essentieel als het voertuig dient als leefomgeving. Het beperkt condensvorming aanzienlijk en voorziet in een beter klimaat. Tevens helpt isolatie een bestaande verwarmingsinstallatie of airco het voertuig op temperatuur te houden.

In ons atelier isoleren wij met een speciaal voor ons geproduceerd neopreen celrubber dat volledig aan onze eisen voldoet. De belangrijkste eisen hebben betrekking op veiligheid, zo is het rubber dat wij toepassen voldoet aan de UL94-HF1 brandklasse, zijn zelfdovend en druppelen niet. Daarbij stoot het rubber bij brand geen giftige gassen uit. Ook een belangrijk aspect is dat het rubber minder dan 5% water kan absorberen waardoor het een ongeschikte basis is voor organismen zoals schimmels.
Uiteraard beschikt het materiaal over uitstekende thermische eigenschappen en heeft het voldoende massa en dichtheid om ook als geluiddempend isolatiemateriaal dienst te doen. (ontdreuning van oppervlakten en tegen gaan van reflectie van geluid ofwel absorbering)

Isolatiewerk hebben wij door enige jaren ervaring kunnen vatten in een eenheidsprijs voor het voertuig, incl arbeid, incl btw. waarbij wij uitgaan van een voertuig met het formaat van een Land Rover Defender, Mercedes G-klasse of Toyota Land Cruiser

Basispakket

Isolatie van:

dak, zijwanden, wielkasten

vanaf  € 1080,-

Extrapakket

Isolatie van:

seatbase en tunnel

€ 540,-

Totaalpakket

Samenstelling van:

Basis- en Extrapakket

vanaf € 1620,-

PageLines