Navigatie

Navigatie

by

Navigatie is de kunst van het plannen en volgen van een route om zich daarmee van de huidige positie naar de bestemming te verplaatsen. In de navigatie zijn de belangrijkste onderdelen:

Plaatsbepaling; – middels GPS apparatuur

Het naar aanleiding daarvan uitzetten van een koers; – middels navigatie apparatuur en software
Rekening houden met gunstige of ongunstige factoren die men onderweg zou kunnen tegenkomen; – middels gedetailleerde geografische (staf)kaarten.

GPS APPARATUUR

Het atelier verzorgt levering en indien van toepassing inbouw van GPS apparatuur zoals vast ingebouwde antennes, track&trace volgsystemen, satelliet noodsignaalsystemen en GPS dataloggers. Welk systeem van toepassing is voor de situatie van de klant bepalen wij in een gesprek waarin we rekening houden met budget, frequentie van gebruik, het gebied waarin het systeem dient te werken en visie aangaande toekomstige reisplannen.

NAVIGATIE HARDWARE – LAPTOP, TABLET, HANDHELD

Het Landreiziger Atelier is reseller van de merken Getac, Motion Computing en Durabook. Door onze aanzienlijke ervaring met diverse systemen (zowel als reiziger als professionele gebruiker) menen wij goed te kunnen adviseren en begeleiden in een selectie. Naar onze mening is een dergelijk apparaat niet iets dat je vanuit een webshop bestellen moet, de uitgave is te groot om het risico te lopen dat je een paar aspecten over het hoofd gezien hebt. Wij werken nauw samen met de importeur van het Amerikaanse Getac en krijgen de samengestelde systemen rechtstreeks aangeleverd.

NAVIGATIE SOFTWARE

Zodra navigeren meer begint te worden dan naar een reisbestemming zien te geraken is het van belang een software programma te kiezen dat gebruiksvriendelijk, stabiel en doeltreffend is. Wij hebben na vele omzwervingen uiteindelijk gekozen voor QuoVadis, ook wel bekend onder de oude benaming Touratech QV. Deze software is van origine door Touratech ontwikkeld voor het begeleiden en monitoren van motorrijders in de Parijs-Dakar rally. Vanwege de uitstekende kwaliteiten van de software raakte het al snel populair bij landreizigers en is uiteindelijk gegroeid tot een zelfstandig bedrijf. Wij zijn als enthousiaste gebruikers trots op ons QuoVadis dealerschap en leveren een compleet systeem (hardware en software) altijd af inclusief een 1-op-1 introductiecursus.

De digitale navigatiekaarten die wij leveren zijn er in twee soorten; de routable, vector gebaseerde kaarten en de zeer gedetailleerde stafkaarten. De routable kaarten hebben een interactief karakter, men kan ermee automatisch routes bepalen en laten intekenen. De stafkaarten zijn daarmee niet overbodig geworden, zij beschikken over extra informatie zoals terreingesteldheid, hoogteverschillen, etc.
Onze kaarten betrekken wij van QuoVadis en borgen daarmee de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het softwarepakket.

MONTAGESTEUN VOOR NAVIGATIE MIDDELEN (LAPTOP/TABLET)

Gezien de zware belasting van een montagesteun voor een laptop of tablet in een reis, werk of expeditievoertuig zijn montagesteunen uit ons atelier vrijwel altijd custom-made oplossingen. Ook hier telt onze opgebouwde ervaring zwaar mee. Naast de volledig custom-made oplossingen maken wij tevens gebruik van de Zweedse Zirkona producten waarvan wij een assortiment in het atelier op voorraad hebben. Welke oplossing wij ook bieden, altijd is het uitgangspunt ergonomie en veiligheid.

RoyalSlider

PageLines